cotidian independent de umor voluntar
Times New Roman

Premieră mondială! După ani de antrenament la Sinaia, un român a urcat pe Everest în şlapi

everest_in_slapiCunoscuţi pentru abilitatea lor de a escalada cele mai periculoase vârfuri echipaţi doar cu bermude şi şlapi, românii nu se dezmint! Cu câteva zile în urmă, un tânăr bucureştean a reuşit să cucerească cel mai înalt pisc din Himalaya într-o asemenea ţinută lejeră, lăsând mărturie generaţiilor viitoare tradiţionala grămăjoară de coji de seminţe şi “Forţa Steaua” gravată în stâncă.

“N-a fost chiar atât de greu”, se laudă Manuel "Bruzli" Rotaru, alpinistul de weekend. “Până la cota 7000 am reuşit să urc cu BMW-ul, iar de acolo, văzând că nu e telecabină, am luat grătarul şi PET-urile de bere într-o sacoşă de rafie. Singurul meu regret e că am cucerit vârful singur: pe piţipoanca mea au recuperat-o şerpaşii după ce a rămas cu un toc înfipt într-o crevasă.”

Despre vârful Everest, Rotaru are numai cuvinte de apreciere: “E mişto sus, e peisaj, e aer curat, zici că eşti la Buşteni, pe Jepi, unde urcam în şlapi când eram puştan. Cum e obiceiul pe munte, am pus o casetă cu Nicu Paleru şi am mâncat un mic şi o sămânţă în cinstea fraţilor mei alpinişti. Apoi m-am întors la maşină, că mă băteau şlapii. ”

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Altă imagine

carlig_sofer_social

TNR Cultural

Adevărata meserie a lui Bond, James Bond

News image
În Al Doilea Război Mondial britanicii au făcut aceeaşi şmecherie pentru a-i neutraliza pe spionii nemţi ca şi în Primul Război Mondial. I-au urmărit cu atenţie fără să-i tulbure, iar la izbucnirea războiului i-au arestat pe toţi.

Național Cinematografic

Rubrica lui Ovi

Adevarul

Parteneri :

Arnia Software Logo Experior Logo

Disclaimer:

Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă.

Termeni si conditii de utilizare | © 2014 Timesnewroman Toate drepturile rezervate.