sinuciderea_sotilor_ceausescuProcurorii militari au finalizat ancheta într-unul din cele mai complicate dosare legate de evenimentele din decembrie 1989, respectiv moartea cuplului Ceaușescu lângă Târgoviște. Deși de-a lungul timpului au existat mai multe teorii ale conspirației, unele dintre ele sugerând că cei doi n-ar fi murit ci ar fi emigrat în Cuba.

”Nu încape nici o îndoială, soții Ceaușescu au murit. Nicolae și-a tras atâtea gloanțe în piept și în cap că nu avea cum să supraviețuiască. Elena, să nu fie mai prejos, a tras și ea cu sete. E clar că erau deciși să se sinucidă, nu au avut îndoieli”, a declarat Manuel Rotaru, procurorul militar care s-a ocupat de caz.

Soții Ceaușescu au fost găsiți morți în 25 decembrie 1989 la Târgoviște de către un grup de militari în termen, generali și securiști. Ancheta a fost îngreunată pentru că multă vreme nimeni nu și-a putut explica de ce erau așa de departe de casă, ei locuind în cartierul bucureștean Primăverii.
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 22.05.2014 17:24 Politic

National Cinematografic