Au urmărit a doua semifinală cu sufletul la gură, iar acum aşteaptă cu interes cel din urmă meci al Campionatului Mondial! Pasionaţi de fotbal, mii de locuitori din Strehaia, Drăgăneşti-Olt şi alte oraşe vor afla în sfârşit dacă îşi vor boteza copiii Germania sau Argentina.
 tigani_la_parlament.jpg
“Nu voiam să iau ţeapă, ca acum patru ani, când mi-am botezat băiatul Olandezu şi pe urmă a câştigat Spania. Sau ca la Euro 2004, Doamne fereşte, când născuse nevastă-mea tripleţi şi eu, prost, n-am botezat nici măcar unul Grecia”, spune Qatar Tiranozaurus Linguraru, microbist şi colecţionar de fier vechi din Buzescu, Teleorman.

“Aş putea să-l botez pur şi simplu Câştigător, dar m-ar acuza toată şatra că joc cu coduri. Nu, nu. Germania sau Argentina - astea sunt variantele, aşa-i spunem copilului. O să aştept finala, să ştiu pe cine iau naş, ce scriem pe turnuleţ şi aşa mai departe. În zilele noastre e bine să fii prevăzător, mânca-ţi-aş”, adaugă Linguraru.

“Mda, prevăzător”, adaugă Dinamo Popescu, un alt tânăr din sat, născut şi botezat în prima repriză a celebrului meci cu Foresta din 2000.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 10.07.2014 04:05 Sport

National Cinematografic