Un vechi proverb tradițional românesc spune „Dacă nu vine muntele la Mahomed se duce Mahomed la munte”. Aceasta este înțelepciunea populară pe care patriarhul Daniel a pus-o în aplicare weekendul acesta când s-a dus să împrăștie dreapta credință și pe plaja de la Vama Veche.

patriarhul-daniel-vama-veche.jpg
Totuși, pentru că hippioții din vamă nu sunt impresionați de tămâie, Patriarhul și-a umplut cădelnița cu marijuana cea mai bună și i-a dat foc, să fumege. Succesul a fost unul total, în câteva minute un alai întreg de credincioși l-a înconjurat pe preafericit, acesta devenind imediat vedeta plajei.

„A fost cea mai de succes convertire la creștinism din Dobrogea de la venirea Sfântului Andrei încoace. Peste 5000 de oameni s-au convertit de la hipioțism sau ateism la ortodoxie. Când preasfinția sa a învârtit o ultimă dat cădelnița deasupra capului, s-au auzit urale până în Bulgaria”, a declarat un apropiat al bisericii care a fost martor la eveniment.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Sunday, 31.08.2014 11:44 Social

National Cinematografic