Românii sunt încă plini de prejudecăți. De exemplu, toți sunt convinși că la ușa cortului singurele lucruri care se rostesc sunt înjurăturile. Nimic mai fals! Doi țigani le-au dat tuturor peste nas, purtând o dezbatere filosofică fix la ușa cortului. Ba, mai mult, totul spre vădita mândrie a celorlalți țigani, care practic sorbeau fiecare concept filosofic rostit.

tigani ganditori.jpg ”Socares prala, îl confunzi pe Wittgenstein cu Heidegger?”, l-a contrat la un moment dat Socrates Cotârlă pe interlocutorul său Immanuel Căldăraru. ”Motomanga, unde abordează Wittgenstein Dasein-ul? Asta nu e transgresiune, e de-a dreptul trans-agresiune, dela draq!”

”Ja kere coliba”, a răbufnit Immanuel. ”Anterioritatea temporală nu are nici o legătură cu cea ideatică, magma an pace. Unde ai făcut Filosofia, la fără frecvență? Ciplecealma tuta, îmi vine să-i dau dreptate lui Husserl, care s-a blocat în solipsism. Tu, pentru mine, nu exiști. În sensul de ego transcendental, nu ego empiric, te diloav te hohauatu!”

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Wednesday, 17.09.2014 19:11 Monden

National Cinematografic