În timp ce artiștii sacri ai țării cum ar fi Dida Drăgan, Aurelian Daminescu sau Angela Similea au sărit imediat în apărarea actorului Radu Beligan, atacat josnic de Andrei Pleșu, există și artiști care au păstrat o tăcere suspectă. Cel mai țipător la ochi este cazul solistului Ricky Dandel, al cărui nume nu se află printre cei care au semnat pentru apărarea lui Radu Beligan.

rickydandel.jpg

Un adevărat obelisc al muzicii ușoare românești, solist și cantautor deosebit de talentat, autorul unor șlagăre nemuritoare, Ricky Dandel a ieșit de bună voie din lumina reflectoarelor în urmă cu mai mulți ani și a refuzat, constant, să se implice în viața socială a țării. Acesta a fost acuzat de mai multe voci din lumea artistică de nepartizanat.

O altă absență stranie de pe listă este cea a cuplului Dana Bartzer - Dan Crainerman care, și ei, se pare că au uitat ce a făcut țara aceasta pentru ei. Aceștia se alătură altor trădători cum ar fi Mihai Pocorschi, Marian Nistor sau Nelu Dumitrescu.

O atitudine decentă a avut Gheroghe Gheorghiu care, în timpul unui concert, a îndemnat la calm și decență. „Dacă dragoste nu e, nimic nu e”.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Tuesday, 23.09.2014 16:09 Monden

National Cinematografic