Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a fost iertat astăzi de instanța în fața căreia era judecat pentru crime împotriva umanității și genocid după ce a promis, cu mâna pe inimă, că nu mai face niciodată. Celebrul criminal a spus că-i pare rău că a încercat să ucidă români pe stradă și că dacă va mai fi pus vreodată într-o situație similară o să se mai gândească dacă instigă proștii la violențe stradale.

iliescu-si-a-cerut-scuze.jpg

„Au fost niște ani grei, complicați, de tranziție. Se fura ca la balamuc, dacă aveți acum impresia că se fură nu știți ce era în anii '90. Am vrut să înveselesc lumea, că prea erau agitați și încordați românii, așa că am organizat niște omoruri, niște bătăi de stradă, că la români le plăceau filmele cu Van Damme și Bruce Lee. Când au venit ăia cu ciomege și au început să-i ardă pe studenți am râs de m-am spart. Acum îmi pare rău și-mi cer scuze”, a spus Ion Iliescu.

Instanța a decis că Iliescu e un pic vinovat, dar a arătat remușcări și o conduită exemplară în ultimii ani așa că nu merită băgat la pușcărie. Totuși, ca să-i arate că nu e de glumit cu astfel de fapte, a stabilit o amendă de 50 de lei pentru tulburarea liniștii publice în 13-15 iunie 1990, jumătate dacă o plătește în 48 de ore. 


We know both the art of matching people and the science of technology.

Staffing done right: +250 tech specialists and a 95% retention rate. See our current job openings!

Scris de Eftimie | Thursday, 14.06.2018 13:23 Politic

National Cinematografic