Ce înseamnă viaţa într-un mediu vitreg! Sandu Tomescu, un bărbat de 35 de ani din cartierul Titan, a fost diagnosticat recent cu o formă rară de litiază renală: beton la rinichi, cauzat, cel mai probabil, de proiectele de infrastructură ale Primăriei de sector.

"Am întâlnit foarte puţine cazuri de beton la rinichi, şi toate erau concentrate în sud-estul Capitalei, în zonele afectate de marile borduriade", spune un medic. "Sunt cartiere întregi unde apa de băut e contaminată cu beton."

betonrinichi.jpg
"De obicei, tratamentul constă în aplicarea de ultrasunete sau vibraţii pentru mărunţirea betonului, după care acesta e eliminat în mod natural", adaugă specialistul.

"Dacă credeaţi că o piatră obişnuită doare ca dracu' când iese, să vedeţi cum e când scoţi o dală de beton sau o bordură roz", spune pacientul, vizibil afectat.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Vasile | Friday, 13.07.2018 08:19 Monden

National Cinematografic