Comisia pentru Egalitate de Șanse și Control  a Camerei Deputaților a aprobat la finalul săptămânii trecute o serie de modificări la Codul Familiei, menite să reducă fiscalitatea și arieratele în domeniul nunților civile. Proiectul de modificare a Codului Familiei va intra în dezbatere în Camera Deputaților, care este și cameră decizională. 

notificarenunta.jpg

Cea mai importantă modificare este cea de la secțiunea 4, daune și invitații de nuntă. Astfel, victima va putea să plătească darul în 48 de ore la cea mai apropiată unitate bancară și să beneficieze de o reducere de 50% din suma totală de plată. În felul acesta o parte din datoriile nuntașilor români, care în acest moment se ridică la peste 34 de milioane de euro, cumulat, ar putea fi plătite. 

„Dacă nu deblocăm rapid o parte din banii din sistem riscăm ca în a doua jumătate a acestui an să fim martori la primele falimente răsunătoare în industria sălilor de nunți. Nu mai putem amâna la infinit plata arieratelor”, a avertizat ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Eftimie | Saturday, 14.07.2018 08:44 Social

National Cinematografic