Brașovul se îmbracă din nou în straie de sărbătoare. În Piața Sfatului e forfotă, muncitorii lucrează în ritm accelerat pentru a construi din nou scena Cerbului de Aur. Festivalul revine în Brașov pentru o ediție specială, care-l va omagia pe scriitorul Mircea Cărtărescu.

cartarescu_cerbul.jpg

„Mai mult decât pentru acest premiu mă bucur că am ocazia să-l cunosc în persoană pe Horia Brenciu, pe care am dorit să-l întâlnesc de mai bine de un sfert de veac, de când prezenta Robingo”, a spus talentatul scriitor român. Festivalul Cerbul de Aur pentr literatură de la Brașov se va desfășura pe durata a trei zile, și va fi prezentat de fiul lui Nicolae Manolescu, Niki Manolescu jr.

În cadrul festivalului care-i va decerna prestigiosul premiu lui Mircea Cărtărescu vor avea loc o serie de recitaluri din opera maestrului, poezii ale sale vor fi interpretate de ansambluri de muzică populară și coruri de copii, iar nume mari ale scenei românești, cum a fi Victor Rebengiuc sau Ion Caramitru vor citi pasaje din opera. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Friday, 11.10.2019 15:50 Social

National Cinematografic