În pragul derbyului cu Insulele Feroe, relaţia tensionată dintre ţările noastre revine în prim plan! De-a lungul anilor, mii de români au fost prinşi la furat feroe în insulele cu acelaşi nume, cu scopul de a-l vinde mai târziu depozitelor de feroe vechi.

roman_in_feroe.jpg "Spunem că stăm în Insulele Feroe, dar nu mai găseşti o aşchie de feroe în tot oraşul", spune Thor Pulikbrog, primarul capitalei feroeze Tórshavn. "Chiar şi eu aveam un morman de feroe în curte. Într-o dimineaţă, ia feroele de unde nu-s. Coincidenţă sau nu, cu câteva zile înainte se stabiliseră peste drum nişte români."

"Feroe, cuproe, auroe, toate pot fi ţinta bandelor din Estul Europei. Băgaţi-le într-o şuroe sau după un gardoe dacă nu vreţi să rămâneţi fără ele", avertizează Sony Ericsson, poliţist local din Insulele Feroe.

De fiecare dată când a fost contactată de autorităţile feroeze, România a negat orice legătură cu furturile de feroe din zona Atlanticului de nord, dând vina pe propaganda lui George Soroş.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Vasile | Saturday, 12.10.2019 13:08 Sport

National Cinematografic