Cine a spus că toate comentariile literare pe care le învaţă copiii pe de rost sunt inutile? Caracterizarea lui Ilie Moromete, tema familiei la Marin Preda şi alte sforăieli similare i-au ajutat nespus pe mulţi români, care imediat după absolvirea liceului şi-au găsit de lucru la tăiat salcâmi în Italia.

taietordesalcami.jpg
"Îi mulţumesc domnului Popescu, profesorul meu de română, care a insistat să citesc de 72 de ori caracterizarea lui Moromete, până îmi intră bine în cap. Dacă nu era el, habar n-aveam să tai un copac din ăsta", spune Marcel, tăietor-şef pe o plantaţie de salcâmi din Puzzo di Craccio, Sicilia.

Nici lecţiile despre Eminescu n-au fost tocmai de lepădat, spun alţi absolvenţi. "În fiecare an se scot la concurs câteva posturi de numărător de plopi în Olanda, concurenţa e mare dar sunt extrem de bine plătite!", spune Lică, pasionat de poezie.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Wednesday, 04.12.2019 17:13 Monden

National Cinematografic