Modelele sunt printre noi, dar le ignorăm! Exemplul lui Moise Guran, care s-a înscris în USR ca să poată mânca la cantina Parlamentului, nu e deloc ceva nou în România. Acum 30 ani, reputatul editorialist Constantin Conțescu, supranumit Nea Costel, drojdier, un bețiv care își face veacu pe Str. Cuza Vodă din București, a renunțat de timpuriu la o promițătoare carieră în jurnalism ca să se dedice total, aproape cu furie, pasiunii lui, alcoolul.nea costel omul lui soros.jpg

”Nea Costel a avut două chemări. Condeiul și sticla. Destinul sfâșietor al acestui om, rupt între satiră și alcool, dar reunit în el însuși de recunoștința românilor, ar trebui să impresioneze orice papagal înscris ieri într-un partid. Sacrificiul acestui titan al tiparului și al sticlei, apoi al PET-ului, lasă în urmă realizări ridicole, precum cea mai agasantă aplicație din istoria publishingului, cum este BiziDay”, explică istoricul Decebal Popescu, cel care a scos monografia ”Nea Costel, un bețiv, un destin”

Sigur, surse din domeniul jurnalismului spun că de fapt Nea Costel ar fi fost forțat să se retragă după celebrul editorial intitulat ”Iliescu, dă-te-n p… mea”, apărut chiar după Mineriada din iunie 1990. Chiar și așa, Nea Costel nu și-a uitat zilele de jurnalist, îndemnul lui preferat fiind: ”Dacă nu scrieți, măcar citiți, dă-vă-n p… mea!”.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Ionut | Thursday, 16.01.2020 21:00 Social

National Cinematografic