Gata cu vremurile în care românii erau așteptați acasă de rude, prieteni și chiar și vecini, care-i întâmpinau cu „hei, ce mi-ai adus”, imediat ce veneau din concediu. Numeroși români care au fost în excursii în China spun că nu mai sunt întrebați așa ceva când ajung acasă.

oameni-aeroport.jpg

„De obicei tăbărau pe mine, nici nu apucam să mă descalț că deja cotrobăiau în valize. Acum am venit acasă și s-au ascuns iar mama a aruncat cu apă sfințită spre mine”, spune Marcel C, din București, reîntors recent din China cu o tuse lejeră și un pic de febră. Marcel spune că e de la avion, zborul a fost lung.

Un studiu recent arată că 3 din 4 români doresc ca acest obicei să moară, pentru că bagajele de cală costă și sunt suficient magneți de frigider în țară cât să schimbăm polul magnetic al pământului. „Așa pot veni și eu din concediu cu atâtea valize cu câte am plecat, eventual mai iau vreo două prosoape din hotel și-atât”, explică Aurel J., un turist care și-a petrecut vacanțele în Asia în ultimii ani. 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Friday, 14.02.2020 07:45 Social

National Cinematografic