Județul Covansa a fost printre cele mai afectat de coronavirus, că tot mai multă lume asociază numele județului cu numele virusului. Astfel, reunit în ședință de urgență, comandamentul Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică a decis schimbarea temporară a numelui județului în HIVghita.

judetul-hivghita.jpg

„În primul rând acest județ are o populație predominant maghiară și asocierea cu Harghita nu ne va aduce decât avantaje pe termen lung și scurt, așa cum ne-a adus și până acum. În al doilea rând, poate uită lumea că în urmă cu 25 de ani oamenii de la Covalact s-au gândit să producă și băuturi alcoolice și au scos pe piață Covagin, care nu a avut succesul scontat, deși ginul era bunicel”, a declarat prefectul județului.

În următoarele zile toate semnele oficiale ale județului vor fi modificate, fondurile pentru această schimbare urmând a fi luate de la spitale, lucrările de construire a fântânii arteziene și achiziția de mașini de teren pentru directorii instituțiilor urmând a fi amânate pentru anul viitor. 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Thursday, 26.03.2020 07:54 Social

National Cinematografic