E primul an în care, potrivit legii, rezultatele la Bacalaureat sunt anonimizate potrivit prevederilor GDPR. Inclusiv părinţii care află că odrasla lor a picat BACul nu mai au voie să-l insulte, ci sunt obligaţi să insulte codul numeric primit de elev la înscrierea în examen.

urlatlacopilanonim.jpg

"Oficial, nu-i mai pot spune copilului meu 'Marcel jr., eşti prost' când aflu că a picat. Va trebui să-i zic 'X e prost', 'cineva e prost', 'există prostie' sau mai corect, 'BB39283437 e prost' ca să nu am probleme cu GDPR-ul", explică Marcel Petrescu, şeful unei asociaţii de părinţi din Tecuci.

"Eu nu aş spune niciodată că GG293847263 e prost, am încredere că GG293847263 se va pune pe învăţat vara asta şi va lua Bacul în toamnă. E oribil să abuzezi verbal un copil anonim", spune Aurica, mama unui copil anonim.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Tuesday, 30.06.2020 12:06 Social

National Cinematografic