Cum au apărut ciobanii, cum s-au transformat jandarmii în fetițe

Cum au apărut ciobanii, cum s-au transformat jandarmii în fetițe

”E mai simplu cu hipsterii care dau cu petul în asfalt decât cu ciobanii”. Cam asta au realizat jandarmii azi, după ce s-au trezit cu câteva mii de ciobani în jurul clădirii unde stau degeaba parlamentarii.

Dacă înainte dădeau amenzi ”pe loc”, acum au dat doar un comunicat de presă în care anunță că au dat amenzi între 500 si 20.000 de lei mai multor ciobani care au protestat azi la Palatul Parlamentului. Pentru că în fața unui cioban nu s-a afișat nici un jandarm cu o amendă în mână. Și nici n-au adus jandarmii dube, că n-ar avea niciodată curajul să invite un cioban în ea.

De la vitejii care urcau hipsteri și nicușoridani în dube, jandarmii au fost practic decăzuți la statutul de simpli spectatori. Pentru că pe cioban nu-l sperie nici casca, nici pulanul de jandarm. Și se vede asta foarte bine în poza de mai jos, de pe Facebook, găsită pe pagina unui anume Mihai Barbu.

Revenind la ciobani, ei au zis mai multe la protestul de azi. Dar am reținut mai ales o vorbă. Asta: ”Dacă nu înțeleg cu vorbă bună, ne întoarcem cu furci și topoare, ca să ne facem dreptate ca străbunii noștri!”. Iar când un cioban folosește cuvântul ”străbun”, asta e o confirmare clară a faptului că vorbește serios. Ciobanul nu invocă niciodată străbunii gratuit, așa cum e folosit butonul de ”Going” la proteste organizate pe Facebook.

Și da, toți ne dorim ca promisiunea ciobanului, ”ne vom duce cu furci și topoare peste parlamentari”, să se întâmple. La momentul ăsta există doar români care își doresc asta și fățarnici care n-o recunosc.

Comentarii 20 comentarii

  • Eu recunosc! Imi doresc asta! 😀 Am iesit de multe ori in strada fara rezultat. Ba chiar am ajuns si la spital cu capul spart. Deci, respect ciobanii!!!

  • Multi dintre jandarmii noi angajati au facut practica pe la stane, trebuie sa mentina un minim respect. Plus ca nu ii deosebesc foarte multe, ciobanii avand cam acelasi numar de ani de scoala.

  • au mai fost unii ca ciobanii la fel de batmani, cat au dansat cum li s-a spus jandarmeria a fost spectatoare, cand au miscat in front si-au luat-o pe cocoasa de a disparut si breasla respectiva, in analele istoriei se numeste „batalia de la costesti”
    in acelasi an s-au inchis peste 70% din minele din tara asa ca daca vor ciobanii sa mai aiba treaba si peste 10 ani ar fi bine sa stea in planul trimis de catre „sefi”

  • Jandarmii sunt si ei fii de cioban!!!!ca altceva nu stiu sa faca !!!sa mulga oile si bata cu bastonul!!!!

  • nu cu furci si topoare sa vina, ci fiecare cu cate un caine, 4000 de ciobani 4000 de caini, ciobanesti, ajunge!

Postari recente

Vezi mai mult