Adio, București! TNR se duce la Kolozsvár, la Comedy Cluj

Adio, București! TNR se duce la Kolozsvár, la Comedy Cluj

Ca să nu dau din întâmplare peste un eveniment cu dan bittmani, zilele astea am decis să las Bucureștiul pentru Kolozsvár – știți, orașul ăla unguresc de care românii sunt extrem de mândri. Și merg la Kolozsvár pentru că acolo începe vineri, pe 12 octombrie, un festival de umor la care-i zice Comedy Cluj. Sincer, înțeleg de ce i-au zis Comedy Cluj. Că dacă puneau un nume mai puțin explicit, până se prindeau clujenii că-i despre comedie treceau 3-4 zile de festival, dacă nu mai multe. Marketing eficient, bravo lor!

Festivalul ăsta ține destul de mult, de pe 12 până pe 21 octombrie. Nici Parascheva, festivalul ăla cu babe de la Iași, care începe azi, nu ține atâta. Vineri seara are loc deschiderea, la Cinema Florin Piersic. O să fie un scurtmetraj (dar e de bine, e făcut de-un moldovean, nu de-un român, deci nu-i cu ciorbă, e c-o budă umblătoare), un cineconcert și un moment de improvizație. Detalii și bilete găsiți aici.

Sâmbătă, pe 13 octombrie, are și TNR-ul, dacă nu se exagerează vineri seara cu berea, un workshop (așa-i zic ei) despre ”humorous creative writing”. Ăsta e pe la prânz. Iar pentru seara de sâmbătă am pregătit un moment (a se citi …un alt cuvânt care începe cu ”m”) pentru Roastul lui Mircea Bravo – roastul o să fie de la 21:00, la Cinema Florin Piersic și bilete găsiți aici.

Dar mai este un motiv, altul decât festivalul, pentru care mă duc la Comedy Cluj. Sunt un hipster onorabil: am barbă, pălărie, cușmă, poșetă, trotinetă, bicicletă și-mi fac singur smoothie-uri (în care pun neapărat sfeclă roșie).

Ah, și de ceva vreme mi-am găsit un hobby, tâmplăria. Și nici n-am fost la referendum, dragă! Deci, cum ziceam, sunt un hipster onorabil. Dar nu știu dacă am nivelul destul de ridicat ca să merg semeț prin Cluj fără să mă trezesc lovit cu poșetele în cap de hipsterii de-acolo. Așa că festivalul ăsta, Comedy Cluj, îmi oferă ocazia perfectă să aflu asta.

Comentarii 3 comentarii

  • Se numește Cluj Napoca,nu kurtos-kalac!

    • Din anul 1316 Kolozsvár este ridicat la rang de oraș, de regele maghiar Karoly Robert, iar dupa 700 de ani la 1920 orașul devine Cluj cu administrația română, iar in 1974 odiosul dictator, agață și Napoca.

  • CALATORIE SPRANCENATA!

Postari recente

Vezi mai mult