Am fost la dezbaterea despre televiziunea on line a Primăriei Sector 6. Da, e o prostie, dar se va face

Am fost la dezbaterea despre televiziunea on line a Primăriei Sector 6. Da, e o prostie, dar se va face

Pentru că mai înțeleg una-alta din chestia numită internet, am fost azi la Primăria Sector 6, unde s-a ținut o dezbatere despre oportunitatea unei televiziuni on line a primăriei lui Gabriel Mutu. Fiind o televiziune pentru care s-ar cheltui vreo 270.000 de euro doar anul ăsta, exclusiv bani publici, am fost curios să aflu ce explicație are primarul pentru tâmpenia asta.
Foarte pe scurt, povestea e așa: e o idee bună să facem o televiziune a sectorului, că așa zice un sondaj de opinie. Cum care sondaj? Unul pe care primarul tocmai îl primise în această dimineață, de n-a apucat săracul să-l facă public (a promis însă că îl va face).  Până una-alta îl fac eu public, că după ce l-am tot stresat cu sondajul ăsta mi-a dat foile lui. Sunt 5 pagini, dar de bază e asta:

Deci, 83% din cetățenii sectorului 6 sunt pentru televiziune on line, clar, băi? Primarul n-are de furat niște bani, cum zic răutăcioșii, ci se supune voinței poporului.

Dar hai să presupunem, just fo fun, că sondajul e real, nu făcut din burtă de niște slugi din primărie. Și atunci aflăm că locuitorii Sectorului 6 sunt uluitori de proști. Avem și aceste procente:


Deci 21% din oameni nu accesează niciodată internetul, dar doar 12% se opun înființării unei asemenea televizuni. Deci sunt vreo 9% care nu știu ce e ăla internet, dar ideea unei televiziuni on line nu li se pare inutilă. Dar mai degrabă decât cei 9%, uluitori de proști sunt cei care au făcut sondajul. Și primarul, că l-a luat ca să-l fluture victorios în fața celor prezenți la dezbatere.

Și acum mai pe larg, câteva detalii ale dezbaterii de azi

Mai întâi au vorbit directorul Centrului Cultural European al Sectorului 6 (da, se pare că există așa ceva) și primarul Gabriel Mutu, și ne-au spus cât de importantă e transparența pentru ei și că o televiziune on line a primăriei e cea mai bună metodă pentru asta.

Primarul a mai zis așa: ”Decizia de a face această televiziune nu o luăm așa, pe impresii, ci pe baze științifice”. Și baza asta științifică e sondajul ăla penibil de care am zis mai sus. Și a repetat de vreo 10 ori că televiziunea asta costă doar 0,13% din bugetul sectorului.

A mai zis primarul că folosirea YouTube și Facebook nu e ok, că sunt gratuite și nu se pot fura bani. Mă rog, nu cu cuvintele astea, dar asta era ideea.

La un moment dat a intrat în scenă un pupincurist, un individ care s-a autointitulat cel mai relevant om al planetei în materie de televiziune on line, că el a făcut o televizune on line despre pescuit încă de acum 18 ani și știe subiectul. Și trântește pescarul tâmpenia: a zis că are 500.000 de useri zilnic pe televiziunea lui. Când i-am urlat că minte (nu aveam microfon), un domn de la pază extrem de lat, genul care ocupă două scaune, mi-a spus să fiu civilizat, că altfel mă evacuează din sală. Pescarul a încheiat spunând că își oferă serviciile pentru televiziunea on line, în sensul că nu refuză niște bani de la primar.

Au vorbit apoi niște unele despre problemele lor din Prelungirea Ghencea, că de banii de televiziune on line să li se facă lor trotuare și școli. N-aveau legătură probleme lor cu dezbaterea de azi, dar așa e când ai mult timp liber, te duci peste tot ca să vorbești de problemele tale.

A mai fost un individ ciudat, care ne-a povestit cum el a copilărit în Sectorul 6 și, prin urmare, doar el are dreptul să vorbească. Practic, în logica lui, utilitatea unei televiziuni on line poate fi apreciată doar de cineva care a copilărit în Sectorul 6. Nu l-a deranjat nimeni din monolog, că n-avea sens.
A mai fost un pupincurist tare haios, care ne-a spus că acest proiect include și cursuri de televiziune pentru tineri, care tineri se vor face vloggeri și vor câștiga 700.000 de euro pe lună, bani pentru care ar plăti impozit în Sectorul 6. Individul mi s-a părut spectaculos, așa că la finalul discursului l-am aplaudat și am spus cu voce tare ”Bravo!”. Alții nu cred că l-au apreciat, că doar eu am aplaudat.

Evident, nu putea lipsi și purtătoarea de cuvânt a pensionarilor de pretutindeni, care-a recitat cu patos: ”În numele meu și al mai multor pensionari din sector, susțin acest proiect al domnului primar, este o idee extraordinară de care comunitatea noastră are nevoie și îi mulțumim domnului primar pentru tot ceea ce face.”

Spre finalul dezbaterii, primarul a aflat ”cu surprindere” că proiectul televiziunii on line e pe ordinea de zi a Consiliului Local de mâine, deci decizia e practic luată. Eu n-am fost deloc luat prin surprindere, că doar știam că mă aflu într-un context cu pesediști.

Comentarii 3 comentarii

  • Te roade pizma ca vom rade mai mult de televiziunea cu pricina, decat la materialele de pe TNR, admit it !

    • Ar fi de ras daca n-ar fi de plans.

  • Bueiii, când aveți de gând să dați iar drumul la comentarii pe TNR?

Postari recente

Vezi mai mult