Moment cultural. Redacţia a degustat un Jameson, whiskey autentic irlandez

Moment cultural. Redacţia a degustat un Jameson, whiskey autentic irlandez

Să lucrezi la TNR nu înseamnă doar muncă, muncă, muncă. Înseamnă şi ceva distracţie şi relaxare, din când în când. De exemplu, când vine Jameson România la noi, să degustăm un whiskey autentic irlandez.

Aţi auzit probabil de ardeleni care trag ţuica de două ori prin cazan. Sau de moldoveni, care trag spirtul de două ori prin pâine. Ei bine, whiskey-ul Jameson e distilat de trei ori. Sau tristilat, cum ar şopti colegul Vasile.
De la tripla tragere prin cazan Jameson devine fin, mătăsos, nemaipomenit ca atare, cu 2-3 picături de apă (ca să deschidă aromele, săracilor!), dar şi în cocktailuri. El nu domină un amestec, ci ajută. Ca un Merlot rotund, dar asta e altă poveste.

De ce tras prin trei cazane? Varianta oficială e că Jameson e distilat de trei ori ca să fie de două ori mai bun. Pentru tine. Că pentru tine se ţine 3 ani în baricuri de bourbon şi sherry. Pentru tine se produce într-o singură distilerie, ca să existe un control al calităţii foarte strict.

Şi dacă eşti vegan, sau cunoşti oameni cu astfel de afecţiuni, probabil ai auzit de orzul încolţit. Cât de bun e el la sănătate. Ei bine, în Jameson se bagă un amestec de orz încolţit şi orz neîncolţit. Ca să încolţească în tine pofta de un whiskey autentic, ar zice Vasile.

Comentarii 3 comentarii

  • Gust fin, matasos, servit intr-un pahar facut din ziare.

  • Va recomand sa gustati Jameson de 12 ani. Sau un whiskey cu adevarat fin – Kilbeggan de 21 ani. 😀

  • Hashtag invidie!

Postari recente

Vezi mai mult