Redacţia a testat Toyota Land Cruiser pe un teren foarte dificil: în Moldova

Redacţia a testat Toyota Land Cruiser pe un teren foarte dificil: în Moldova

La redacţie nu stăm doar de glume, nu râdem toată ziua. Din când în când mai primim şi câte o temă. Ni s-a dat pe mână noua Toyota Land Cruiser şi tema a fost simplă: se compară această nouă Toyota Land Cruiser, cu volan deştept, retractabil, cu memorie, cu camere video pentru parcare şi climatizare în spate, cu cea mai finuţă piele posibilă și mii de alte butoane și funcții, cu Land Cruiserele alea vechi, cu care ne-am dat prin Tunisia? Alea care urcau orice dune şi se înclinau pe unghiuri imposibile, fără să se răstoarne? Alea care mergeau prin deşert şi nu li se înfunda filtrul şi aşa mai departe.

Răspunsul l-am aflat când am plecat cu redacția spre Cotnari, la cramă, unde aveam de făcut alte teme. Ca şofer, primul reflex când am pornit din Iaşi spre Cotnari a fost nu să întreb pe unde trebuie s-o iau, pe ce şosele, ci să întreb în ce direcţie e Cotnariul, pentru că aveam senzaţia că aş putea merge în linie dreaptă, peste câmpuri, dealuri, prin păduri sau mlaștini, pentru că absolut nimic nu ne-ar fi putut sta în cale. Efectiv puteam să merg de-a dreptul, cu busola.

Cu Land Cruiserul poți să mergi frumos pe șosea, calm, demn, dar poți să mergi și prin șanț. Pe bune. La Land Cruiser asta e cea mai importantă opțiune. Şi am mers şi prin şanţ. Şi pe izlaz, unde am văzut un izlaz. Am zis să iau pantele ceva mai precaut, să nu sparg vreun far, dar apoi am aflat că n-avea sens, pentru că roţile din faţă sunt împinse mult înainte, ca să poţi să treci orice dâmb. N-am făcut un off-road nebun, dar din ce am încercat, o concluzie se trăgea singură: Nu există obstacole!

După mine, are și dezavantaje. De exemplu, te urci în ea din doi pași, că are o treaptă. Land Cruiser e la etaj. Am încercat o glumă, am zis că mai bine s-ar coborî ea ca să mă urc, ca apoi să se ridice singură, din suspensie. Cineva mi-a șoptit că și chestia asta e printre dotări.

Care e sensul unui Land Cruiser? De ce ți-ai lua o asemenea mașinărie? În afară de senzația splendidă că te uiți în jos la un X6 şi zici: ”La o parte, piticule”?

M-am gândit care e sensul și am ajuns la concluzia asta: Land Cruiser e mașina de care ai nevoie când vrei să știi că vei ajunge 100% într-un loc de pe Terra, oricare ar fi acela. Și că n-o să rămâi în drum, nici că se strică nu știu ce, nici că ai dat peste un drum cu noroi prea mare, sau cu gropi prea mari, sau cu pante prea mari. Land Cruiser îți dă senzația că poți ajunge oriunde pe glob. Pentru că poţi, nu pentru că ai avea ceva de dovedit. Că de-aia se și numește Land Cruiser. Nothing to prove. Pe site puteţi aranja un test drive, puteţi face o configurare, găsiţi oferte de preţ, dotări şi absolut toate detaliile tehnice.

Comentarii 2 comentarii

  • Hai ca mâncat gura voastră o ciorba calda și azi! Maine sa va vad!!

  • Bataie de joc!

Postari recente

Vezi mai mult