Rușine, bă! Nimeni din partea statului nu s-a revoltat în scandalul dezinfectanților!

Rușine, bă! Nimeni din partea statului nu s-a revoltat în scandalul dezinfectanților!

Dacă iei un om la întâmplare de oriunde de pe planeta asta și îi povestești pe scurt care-i treaba cu scandalul dezinfectanților Hexi Pharma, omul ăla se va revolta. Nu contează de pe care continent e, ce culoare are pielea lui, ce orientare sexuală are sau al cărei religii e adept, reacția lui umană va fi una de revoltă. Dracului, probabil până și jihadiștii ISIS care tocmai s-ar pregăti să se arunce în aer și-ar aloca un scurt timp înainte ca să se revolte. Și ar adăuga și un ”Muie Hexi Pharma!” la clasicul ”Allahu Akbar” rostit înainte de detonare.

Există, însă, o excepție: statul român, prin toate instituțiile sale care au reacționat (sau ar fi trebuit s-o facă) la acest scandal. De când Cătălin Tolontan a început această anchetă, din partea statului român n-a venit nici măcar o formă vagă de revoltă. Nu, au venit doar explicații. Ministrul Sănătății citează teste făcute din burtă, premierul s-a refugiat în scandalul de la Operă, în timp ce Iohannis e în vreo insulă tropicală (poate nu fizic, dar sigur cu gândul).

La fel, DNA sau DIICOT par inexistente când vine vorba de scandalul dezinfectanților. Codruța Kovesi are reacții la declarațiile maimuțoiului de la Antena 3, Mircea Badea, nu față de Condrea ăla de la Hexi Pharma. Nimeni pe-acolo nu pare revoltat, așa cum orice om normal ar trebui să fie.

Eu unul chiar speram ca în aceste zile să aud cât mai multe sirene în preajma spitalelor – dar nu sirene de salvări, ci sirene de poliție și de dube DNA. Că produsele alea diluate nu au aterizat de capul lor prin spitale, ci pe bază de decizii și semnături ale directorilor de spitale. Care decizii și semnături s-au dat pentru că Hexi Pharma era generoasă la șpăgi.

Așa că tot ce ne rămâne este să ne revoltăm noi, cetățenii, și pentru ei. Toată revolta aia lipsă a instituțiilor statului trebuie s-o compensăm noi cumva. Nu știu cum, dar eu unul lucrez la asta. Sper că și voi.

Comentarii 4 comentarii

  • Statul nu se poate revolta. „Organele” acestuia insa, da. Doar ca „Organele” sunt reprezentate de o suma de retarzi si politruci. Astia nu se revolta. Ar insemna sa gandeasca. Si nu e cazul. Imi e o scarba cum nu mi-a mai fost de pe vremea lui tata Ilici. Si uite ca vin iar alegerile. 🙁

  • Pai da ce vreti bai saracilor? Vreti sanatate sariti cu banu’

  • PREUPUNAND CA NU ESTI CHIAR CRETIN, AR TREBUI SA STII CA PARCHETUL GENERAL A INCEPUT ANCHETA
    RESTUL E PROSTIE DE BLOGARAS…

  • As spune ca „maimutoiul” ala de la Antena 3, ne place sau nu, aservit motanului sau nu, spune multe adevaruri. E adevarat ca astea ustura mult mai rau ca dezinfectantii produsi de Hexi Pharma, dar degeaba.. ca nu omoara nici o bacterie. Au dobandit imunitate. Parlamentara.

Postari recente

Vezi mai mult