Studiu! Legumele româneşti sunt cele mai gustoase pentru că în pieţe e mult fum de mici

Studiu! Legumele româneşti sunt cele mai gustoase pentru că în pieţe e mult fum de mici

Legumele din România chiar sunt cele mai gustoase din lume! O arată un studiu recent al Institutului pentru Legume „Marcel Belmondo” din Franţa. Şi mai surprinzător, însă, e că nu e vorba doar despre legumele crescute în România, ci şi despre cele de import, turceşti sau greceşti, vândute în pieţele noastre.

„Contează mai puţin solul, apa şi soarele, şi mult mai mult piaţa”, spune Jean Claude Saligny, cercetător. „Pieţele din România sunt pline de micării, iar fumul de mici pătrunde în porii legumelor, dându-le o savoare deosebită. Veşti proaste pentru vegani, însă: castravetele ăla e plin de microparticule de mici!”

„E incredibil, la voi în ţară până şi salata verde are gust! Detectez note de vită, oaie, usturoi…”, apreciază Michel Vaillant, consultant în cadrul studiului.

Acelaşi lucru nu poate fi spus însă despre florile din pieţe, pe care infuzia de miros de mici nu le face deloc mai atrăgătoare pentru persoana iubită – cu excepţia cazului în care persoana iubită are burtă şi poartă adesea şlapi.

Comentarii 1 comentariu

  • Genial, pur genial

Postari recente

Vezi mai mult