Times New Roman a fost la “NO.MAD Talks 13 – Freelance Drama”

Times New Roman a fost la “NO.MAD Talks 13 – Freelance Drama”

Au fost 3 ore atât de intense la NoMad Talks, în compania a peste 40 de femei, multe din ele cu siguranţă vegane, încât colegul cu care venisem a simțit nevoia să plece să mănânce un hamburger cu un bărbat. În sala MATER Library era un feminism atât de dens că puteai să-l tai cu o ață de tampon.

Întâlnirea seamănă cu o școală de vară a rechinilor, unde toți își împărtășesc metodele prin care vânează, cum e să fii singur pe lume, să n-ai colegi, dar și disprețul față de uriașele bancuri de sardele corporatiste, care nu pot trage un pui de somn la 14:00, cum poate un rechin. Pardon, un freelancer.

Ce-am învăţat?
Momentul central al nașterii unei freelancerițe este DEMISIA. Degeaba le avertizez că în România dacă îți dai demisia nu mai ai dreptul să încasezi ajutorul de șomaj, deci e preferabil să fii concediat. Nu. Pentru freelancerițe, momentul demisiei este acel prag, asemănător cu dezvirginarea sau nașterea, care schimbă totul. E primul sărut al anxietății muncitorești, momentul în care, ca să citez pe cineva din sală ”nu știam dacă o să am bani de un covrig”.

Întrebări la care cele din sală n-au putut să dea un răspuns convingător:
Ce este munca?
De ce sunt atât de multe femei freelancer?

Singurul freelancer din sală era un tip care a spus: “Nu, eu sunt freelancer part time. Am și un job”. Păi, e ca și cum ai spune: sunt sărac part time, în rest o ard pe iahturi.

Alexandra, freelancer şi alergătoare, care tocmai s-a întors (bronzată) din Nepal. Face parte din organizare. O întreb: “Faceți bani din asta?”. “Da, normal. Facem bani as we speak”. Normal că as we speak, că doar evenimentul se numeşte “No.Mad Talks”.

Am o discuție conceptual sexuală cu o freelanceriţă implicată în moderare gaming online, dar care ca freelancer scrie romane pentru adulți. Curiozitatea mea este dacă s-ar putea realiza visul de aur al masculinităţii toxice: “Oare poți fi fuck buddy cu o lesbiană?”. Răspunsul este negativ.

Freelanceriţele continuă să dezbată despre stress, despre anxietate. Primim o traistă de la un brand de homeopate, în care găsesc un borcan gol şi o cutie cu blistere de magneziu.

Urmărim emoționate (e imposibil să nu mă includ  și pe mine la genul feminin, sunt copleșit hormonal) confesiunea unei freelancerițe care se ocupă de managementul hainelor (face traininguri despre cum le îngrijești).

Ne spune că într-o zi a primit 35 de refuzuri pentru un proiect. În prima zi de freelancing. Mor de curiozitate să aflu în ce consta proiectul, dar, înțelept, decid să las și puțin mister pentru seara asta, în care am aflat cine și câți copii are, cum au fost în timpul creșterii și ce sentimente au încercat de-a lungul anilor, work related or not. Pardon. Freelancing related or not.

Comentarii 0 comentarii

Postari recente

Vezi mai mult