Video! Trimisul special TNR la sat spune adevărul despre viața la țară

Video! Trimisul special TNR la sat spune adevărul despre viața la țară

După o scurtă perioadă de acomodare, în viața mea, reprezentantul TNR trimis să trăiască autentic, la țară, intervenise rutina. Mi-era jenă de ceilalți săteni să trândăvesc prin curte, așa că m-am dus să caut un job.

M-am angajat ca cioban, dar am avut unele dificultăți. Pentru că se cerea experiență de minim 3 ani ca cioban, pe care n-o aveam, au acceptat să mă primească într-un internship. Ca skilluri, la fel, stăteam foarte prost. Trebuia să recunosc individual 650 de oi, precum și mieii fiecărei oi. Mi s-a spus că un cioban senior știe inclusiv cu care berbec a fost conceput mielul. În vocea ciobanului care mi-a spus asta se simțea o ușoară gelozie.

Am fost angajat în sistem masă și casă, dar și aici am fost puțin dezamăgit. ”Apartamentul” promis era de fapt o ”țoță”, un fel de cutie din lemn, cu pături, în care urma să dorm, în câmp, lângă oi, învelit în cojoc. Câinii nu păreau să mă agreeze și sunt convins că dacă ar fi venit ursul câinii l-ar fi îndrumat direct la țoță, să mă înhațe pe mine.

În cele din urmă m-au concediat și m-am întors la redacție. Au spus că s-ar fi plâns o oaie că aș fi pipăit-o indecent pe uger. E o înscenare, încercam să învăț să mulg. De unde era să știu că oile nu se mulg iarna? Asta e, mă întorc la glume pe internet. Dar la vară mă voi întoarce la Fântânele, la familia Străulea, să-mi reiau viața la țară.

Comentarii 1 comentariu

  • La Jena ai fost ba Neluțu?

Postari recente

Vezi mai mult