Blended – Pauză. De care poftiți: meno-, andro-

Blended – Pauză. De care poftiți: meno-, andro-

Dar cea mai sigură e pauza de la gândit, că nimic nu-ți provoacă neuronul în acest another Adam Sandler date movie. Poate doar pentru nostalgice să fie acolo, o licărire, că nah, se fac 10 ani de la 50 First Dates, când Adam o curta zilnic pe Drew Barrymore și ea nu se prindea.

Un film care ar putea rula ca reclamă pentru un site de dating 40+ destinat casierițelor – care au mai puține șanse decât coafezele să se cupleze, după cum se știe, și care nu strâmbă din nas că Adam are fața căzută (la propriu), e cam în luna a opta de sarcină și se bate în clasamentul sex-appeal-ului cu R2D2. Consolarea ar fi că nici Drew nu-l are pe vino-ncoa’, deși, paradoxal, nu prea e schimbată. Iar personajele lor, ca să ne arate ce umor cinic au ele, se drăgălășesc cu observații gen „uite ce umeri căzuți ai”. Ideea în sine, hai să facem mișto unul de bătrânețile celuilalt, nu mă deranjează, dar aici sună exact pe dos de cum ar trebui: fals.

Lauren (Drew), mamă a doi băieți și Jim (Adam), tatăl a trei fete, fac un blind date, iese dezastru-spre-penibil, firește, apoi „întâmplarea” îi aduce din nou pe unul în proximitatea celuilalt, mai precis, după juma de oră de film, se trezesc cu toții într-o excursie în Africa. Nu e uitat niciun șablon/ clișeu cu potențial dulce-acrișor: mijlocia lui Jim „vorbește” cu mă-sa moartă, nu-prea-consolatul ei tată nu mai speră la o altă (mare) iubire, fata mai mare e rățușca cea urâtă, tom boy-ul care se va transforma în răvășitoarea frumusețe „decât” c-un hair-cut (și extensii) ș-o rochițică cu sclipi, cea mică e lipicioasa familiei și, ca orice mezin(ă), spune ce nu îndrăznești tu să gândești. În cealaltă tabără, băiatul cel mare al lui Laren e depozit de hormoni (pretext pentru glume de doi lei, gen confuzia între camel și camel toe), iar cel mic nu e în stare să joace baseball din cauză de lipsă de tată real – vă las să ghiciți ce rol va avea în acest caz Jim. Care îi va demonstra – fără să vrea – lui Lauren că ce bun părinte e (față de tatăl natural, un soț care a tot înșelat-o, dar care tre să-și vrea familia înapoi, că altfel pierdem din confict).

Chemistry-free, centrat pe familie, cu gaguri mai mult îndoielnice și neinspirate, ca și situațiile (cu congruențe și coincidențe de sitcom de anii ’90), Blended e ceva ce uiți imediat ce începe genericul de final. Ceva de destindere, dacă ți-e lene să ieși. În sensul ăsta, are o funcționalitate a lui: e bun de-o pauză.

Din tot filmul (incluzând peripețiile în savană), cele mai haioase chestii sunt maimuțicile și corul de negri care comentează muzical. Deși nici asta nu-i ceva original, dar în fine.

Notă: 5.5
nota_55.jpg

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult