poster_terminacho.jpg Am văzut ultimul film Terminator, care nu ştiu cum se cheamă, dar eu o să-i zic Terminator Femynys. Cel mai mult mi-a plăcut că era 2D şi nu 3D, o chestie super obositoare.


În acest film, planeta e reprezentată de 3 personaje feminine, o adolescentă mexicancă, o superluptătoare din viitor şi Sarah Conner, interpretată de Linda Hamilton septuagenară, o cutră hâtră în film.


Duşmanul acestor femei e terminatorul, un bărbat, singurul mascul din film. De data asta, terminatorul e şi el mexican, aşa că l-am botezat Terminacho. Până la urmă, mexicanul Terminacho e distrus de femeile albe şi de mexicanca obedientă şi piere într-o turbină de la Hoover Dam, aşa cum merită toţi cei care se opun preşedintelui Trump.


Cele trei femei sunt ajutate de Terminatorul iniţial, Arnold, care a primit în Terminator Femynys şi un nume: Carl. În Femynys, Carl e castrat, schimbă scutece şi se ocupă de draperii. Are o relaţie cu o femeie, fiind sclavul ei şi învaţă să fie "om", deşi numai om nu poţi să numeşti o asemenea bazaconie.


Sigur, sunt şi teme sociale, precum problema joburilor pe care mexicanii le pierd în favoarea roboţilor. Printre sponsori este şi National Rifle Association, că altfel nu-mi explic scena cu Carl care îşi etalează depozitul de armament, pe replica: "calculele mele îmi arată o probabilitate de 74% ca lumea să degenereze în barbarie chiar şi fără Skynet, aşa că vreau să-mi apăr familia". Okay.


Trecând peste scenariul vomitiv cu întoarceri în timp, care sunt de căcat, filmul e prost din atât de multe puncte de vedere, că e o superbă întoarcere la tradiţii. Seamănă cel mai mult cu Terminator 2 şi în lumea asta cu Marvel crap şi Star Wars millenialism, mă bucur că a fost făcut.

Aici puteţi citi o cronică la acelaşi film, dar cu o notă mai bună.

Nota 5

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Friday, 22.11.2019 18:47 Cronica de film

National Cinematografic