Filmele anului 2008 – Recomandări (III)

Filmele anului 2008 – Recomandări (III)

Vă propunem o listă de 10 filme din 2008 poate mai puţin cunoscute, unele underrated, dar care merită văzute. Criteriile după care au fost alese ar fi: gradul de entertainment, originalitatea poveştii/ scenariului, imaginaţia/ inventivitatea, deschiderea spre reflecţie, calitatea cinematografică (regia, montajul, jocul actorilor etc.).

Continuăm lista de 10 filme din 2008 poate mai puţin cunoscute, unele underrated, dar care merită văzute. Criteriile după care au fost alese ar fi: gradul de entertainment, originalitatea poveştii/ scenariului, imaginaţia/ inventivitatea, deschiderea spre reflecţie, calitatea cinematografică (regia, montajul, jocul actorilor etc.).

be_kind_rewind_poster5. Be Kind Rewind (comedie, dramă)
(R: Michel Gondry. Cu Jack Black, Danny Glover)

Nu cunosc o comedie din ultima vreme mai complexă decât asta. Nu spun că e vreo capodoperă, dar dacă vrei un film în care Jack Black e mai Jack Black ca nicăieri, în care ai absurd, fantastic, grotesc, paranoic, retro-nostalgii, duioşie, gravitate, în care, la final, toţi râd, dar ţie ţi se umezesc ochii, păi, Be Kind Rewind is the one. După ce şi-a arătat muşchii imaginaţiei în faţa elitelor cu La science des rêves, Gondry se amuză construind un film extremely funny, spumos, alert şi subversiv în acelaşi timp.

burn-after-reading-poster6. Burn After Reading (comedie, crimă, dramă)
(R: Ethan Coen, Joel Coen. Cu: Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich)

Un Clooney în rolul unui mârlan afemeiat şi paranoic şi un Brad Pitt cocalar oxigenat, total oligofren sunt doar două dintre ingredientele unei comedii cu totul speciale.

Destinele unor oameni mărunţi, dar cu orgolii imense, încâlcite într-un ghem care se izbeşte de porţile CIA-ului, unde cei care decid cu adevărat destinele privesc întreaga poveste sub o lupă pragmatic-cinică, ajungând în final la o genială concluzie. O comedie neagră marca fraţii Coen.

Citiţi şi:

Filmele anului 2008 – Recomandări (I)

Filmele anului 2008 – Recomandări (II)

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Comentarii 0 comentarii

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult