Filmele anului 2009 – Recomandări (IV): George Clooney x 2

Filmele anului 2009 – Recomandări (IV): George Clooney x 2

Continuăm lista recomandărilor de filme mai puţin cunoscute, dar care merită văzute, cu producţii din 2009. Criteriile după care au fost selecţionate ar fi: gradul de entertainment, originalitatea poveştii/ scenariului, imaginaţia/ inventivitatea, deschiderea spre reflecţie, calitatea cinematografică (regia, montajul, jocul actorilor etc.)

Continuăm lista recomandărilor de filme mai puţin cunoscute, dar care merită văzute, cu producţii din 2009. Criteriile după care au fost selecţionate ar fi: gradul de entertainment, originalitatea poveştii/ scenariului, imaginaţia/ inventivitatea, deschiderea spre reflecţie, calitatea cinematografică (regia, montajul, jocul actorilor etc.).

Up_in_the_Air-poster7. Up in the Air (dramă, romance, comedie)
(r.: Jason Reitman, cu: George Clooney, Vera Farmiga)

Un burlac fermecător, care stă mai mult în aer şi prin aeroporturi decât în camera de hotel, care mai agaţă câte o puicuţă excitată de numărul cărţilor de credit şi al cărui job e să concedieze amărâţi în locul şefilor fricoşi, făcându-i să creadă că le-a făcut un bine? Cui i se potrivea cel mai bine acest rol? Dacă la asta adăugăm o filozofie de viaţă à la Diogene din Sinope, propovăduită la seminarii motivaţionale, avem un Clooney în faţa unuia dintre cele mai challenging personaje ale sale.

O bijuterie de poveste, cu dialoguri geniale, într-o montură, care, ea însăşi, e o capodoperă. Un story matur, care priveşte senin şi amuzat la drame şi bucurii, de undeva de sus. Un film fermecător.

fanstastic_mr_fox_poster8. Fantastic Mr. Fox (animaţie, aventură, comedie)
(r.: Wes Anderson; cu: George Clooney, Meryl Streep)
Faţă de 3D-uri, animaţiile care folosesc tehnicile clasice îţi lasă impresia că au fost făcute cu multă dragoste. Dacă ai şi şansa unei poveşti ieşite de sub pana incredibilei Roald Dahl, căreia îi dau glas vulpoiul de George Clooney (Mr. Fox) şi vulpiţa de Meryl Streep (Mrs. Fox), te afli în faţa unei delicioase animaţii, care te ţine cu sufletul la gură… just chasing the fox!

Fantastic Mr. Fox e mai mult decât fantastic.

Citiţi şi:

Filmele anului 2009 – Recomandări (I)
Filmele anului 2009 – Recomandări (II)
Filmele anului 2009 – Recomandări (III)

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Comentarii 0 comentarii

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult