Filmele anului 2010 – Recomandări (III)

Filmele anului 2010 – Recomandări (III)

Continuăm lista recomandărilor de filme mai puţin cunoscute, dar care merită văzute, cu producţii din 2010. Criteriile după care au fost selecţionate ar fi: gradul de entertainment, originalitatea poveştii/ scenariului, imaginaţia/ inventivitatea, deschiderea spre reflecţie, calitatea cinematografică (regia, montajul, jocul actorilor etc.)

Continuăm lista recomandărilor de filme mai puţin cunoscute, dar care merită văzute, cu producţii din 2010. Criteriile după care au fost selecţionate ar fi: gradul de entertainment, originalitatea poveştii/ scenariului, imaginaţia/ inventivitatea, deschiderea spre reflecţie, calitatea cinematografică (regia, montajul, jocul actorilor etc.).

Cemetery-Junction5. Cemetery Junction (comedie, dramă)

Nu vă luaţi după titlu: filmul n-are nicio treabă cu cripte vizitate de satanişti, zombies descărnaţi cerşind un pic de cărniţă proaspătă şi fantome bântuinde sub clar de lună. Iar umorul pe care-l conţine nu e negru, dar asta nu înseamnă că nu e de calitate.

Într-o frumos redată atmosferă de seventies (inclusiv muzical vorbind), o gaşcă de adolescenţi dintr-o suburbie la diminutiv e pe cale să se spargă, pentru ca fiecare să-şi aleagă drumul.

Un film despre prietenie, despre vise şi iluzia marilor decizii, tratate cu ironie fină şi înduioşată.

La_rafle__poster6. La rafle. (dramă, război)
(r.: Rose Bosch; cu: Jean Reno, Mélanie Laurent)

O poveste emoţionantă despre fapte şi personaje reale din Parisul ocupat de nazişti. Destine distruse într-o clipă, copii despărţiţi de mame şi apoi trimişi la moarte.

Un alt amar exemplu al modului cum ideologia extremistă şi războiul îi împart pe cei care vieţuiesc împreună în prieteni şi duşmani. Fără a avea un scenariu sau o regie pe măsura unei Liste a lui Schindler, La rafle. reuşeşte totuşi să-şi atingă scopul: acela al unui “do not forget”, al unui “do not do it again”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Comentarii 0 comentarii

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult