Hot Pursuit – Deloc de jinduit

Hot Pursuit – Deloc de jinduit

Din categoria scălâmbăială oligofrenă, ni se desfășoară în fața ochilor uluiți o performanță notabilă: de data asta e vorba de două tipese, jucate de mai mult decât apreciabilele, în general, Reese Witherspoon și Sofía Vergara. Ochii ca ochii, dar ce ne aud urechile, vai…

Dacă filmul s-ar fi oprit după genericul de început, unde o vedem pe protagonistă, pe bancheta din spate a mașinii de poliție, de la vârsta de pre un an până în adolescență, ar fi fost chiar frumos, iar pentru secvența aia are un 0.5 la punctaj în plus. Deci… Cooper (Reese) moștenește de la tatăl ei setea de justiție. Dar, din exces de zel, polițista noastră face o gafă, e transferată la Probe, de unde e scoasă ca să escorteze o mafioată, dona Riva (Vergara). Bărbatul acesteia tre să depună mărturie împotriva unui mahăr al drogurilor și e scos din joc în primele minute. Urmează că polițista și Riva o pun de un road movie cu urmărire în care își fac loc polițiști corupți și mafioți. Tehnic vorbind, avem unul dintre cele mai neverosimile scenarii din câte am văzut vreodată, totul fiind „construit” ca pretext pentru gaguri îh și schimb de replici halucinante.

Ca să vă faceți o idee despre „umorul” de aici: cătușele sunt numite de „fițoasa” latinetă „cheap bracelet” – vai, nu mai pot de râs… Și aflați că cea mai mare parte din dialogurile Cooper-Riva au ca laitmotiv înfățișarea băiețoasă a primei – o avalanșă isterică de poante neghioabe (de câte ori oare îi spune că are mustață?). Evident, cele două nu se plac (cel puțin la început) și se împung cum știu ele, una înjurând spaniolește (cum altfel), iar cealaltă abuzând de limba de lemn oficială. Ca doo duamne ce sunt, își continuă dezbaterile pe același ton și în prezența masculilor. Aceștia apar și se manifestă de obicei în situații descinse dintr-o imaginație bolnavă, precum cowboy-ul care-și zboară singur un deget cu pușca atunci când le vede pe astea mimând ceva lesbi.

Da, normal, e bifată și faza lesbi, și faza în care Cooper se îmbracă feminin, demonstrând că, și ultraclișeul cu cine-ține-pistolul, și evadarea prin fereastra de la WC, și car chases și, printre ele, ca bonus, urmărirea cu autocarul. Care acum e plin de bătrâni senili. Și (spoiler alert) nu e deloc nostim, având în vedere că cei care trag în autocarul aflat în plină viteză sunt polițiști. E cam din alt film, sorry.

Nu știu care dintre cele două actrițe e mai chinuită – dar ambele dau impresia că fac muncă în folosul comunității după ce-au fost prinse bete la volan. Hot pursuit? Nu e nimic hot aici. Nici măcar Vergara în obișnuitele mulăciuni – la cum se comportă, zici că-i travestit (no offense, mă refer la imaginea acestora din comediile idioate).

O „comedie” „de acțiune” cu un umor dubios peste limitele suportabilității și lipsită de orice thrill. Mai mult decât atât, e, involuntar, rasistă și misogină. Bad, bad, bad.

Notă: 3

nota_3.jpg

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult