Khumba 3D – Zebra neterminată își dă silința toată

Khumba 3D – Zebra neterminată își dă silința toată

Dacă ai răbdare 10-15 minute, să se termine dialogul neinspirat și un pic dubios dintre zebre (cheerleaderițe făcând curte masculilor nu e nici pe targetul principal și nici n-are haz), ești răsplătit cu niște personaje secundare simpatice foc.

Khumba e o zebră mascul dungat doar pe jumătate, fapt ce îi atrage disprețul tovarășilor de joacă și, pe lângă asta, acuzația că, născându-se incomplet, a supărat cerul, care s-a hotărât să închidă robinetul. Nici la final nu știi dacă e sau nu doar o superstiție. Din fericire, asta nu afectează quest-ul eroului. Khumba vrea două lucruri: apă pentru comunitate și dungi pentru el, chestii care se confundă în aceeași căutare.

Drumul semidungatului e presărat cu friends and foes: un struț artist-delicat-și-neînțeles, o mufloană mămoasă, un coiot șmecheraș, un vultur cu figură de pinguin răvășit de gripă, un iepure deșucheat pus pe harță, o oaie dementă, o familie de suricate care fac frumos în poză când vin turiștii. Dar, de departe cele mai tari sunt gazelele masculi, care grăiesc basarabenește și, oh, da, marmotele terorizate scandându-și previziunile sumbre. Astea cel puțin sunt de-a dreptul virale: prichindeii din sală începuseră să strige după ele „aripile pierzaniei”. (Sper că n-am greșit vreo specie…)

Antagonistul, leopardul Phango, e chior de un ochi, dar, în schimb, are dezvoltat simțul mirosului. Frica animalelor răpuse îl face mai puternic, iar cariera lui se pare că are nevoie musai de Khumba. Urmărirea e destul de lejeră și fără vârfuri dramatice amețitoare, dar nici nu plictisește, fiindcă e dozată binișor.

Fără a fi foarte original și cu o poveste previzibilă, Khumba are o candoare și un entuziasm ale lui care cuceresc. Coloana sonoră cu ritmuri africane îl ajută mult. Iar ceea ce-l ridică suficient cât să-l facă vizionabil și pentru cei mai pretențioși sunt, repet, personajele secundare. Și, ca să nu uit: dublajul în română este excelent, iar gazelele basarabene clar că pentru noi sună mai bine decât în original.

Notă: 8

nota_8

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult