Puss in Boots – Uită-te în ochii lui şi eşti pierdut!!!

Puss in Boots – Uită-te în ochii lui şi eşti pierdut!!!

…Mai ales dacă îl vezi 3D, n-ai nicio scăpare: te predai necondiţionat. Spune kitty eyes, şi ai zis Puss in Boots! Dar asta o ştiai deja din Shrek 2, când te-a ciupit de inimă cu ochişorii lui, să-l iei acasă, nu alta…

Care eşti mai vulnerabil la farmecele miorlăitorilor, tre să ştii că în Puss se dezlănţuie marea pisiceală. Cam tot ce-ţi face felina prin casă sau prin curte îţi apare şi în film: motanu’ spadasinu’ alergând ca fleţu’ după o luminiţă pe pereţi, motan zgâriindu-te pe nerv cu urletele, motan spălându-se în felul acela, limpăind lăptic, pisici torcătoare, scuipătoare etc. A, era să uit: Puss lăsându-i „mă-sii” la picioare o vrăbiuţă moartă, „cadou”. Ucigător! Pray for mercy from Puss… in Boots!

Doar atât? Păi, nu, fiindcă blăniţă ăsta de Puss îşi trage o aventură de aventură, westerneană picarescă, cu ciocnit de spade, urmăriri, amorezări şi trădări. Roşcovanul, înhăitat cu un Humpty Dumpty evil egg şi cu fatala Kitty Softpaws (în româneşte parcă nu sună la fel de bine) umblă după o gâscă cu ouă de aur ca să-şi îmbogăţească orăşelul natal, din care a fost surghiunit. Pentru asta are nevoie de vrejul de fasole al lui Jack ca să ajungă la gâscă şi, evident, de boabele de fasole fermecate ca să crească vrejul.

Povestea e cam previzibilă, fără răsturnări de situaţie miraculoase, dar, probabil, pentru a-i da mai multă libertate cotoiului să-şi dezvolte şarmul, „magnetismul animalic”. Puss, personajul, trece cu brio testul complexităţii şi n-ai ce să-i ceri mai mult. Banderas e, cum ne aşteptam, fenomenal, iar pus alături de o Salma Hayek miorlăicioasă, dacă n-ar fi animaţie, ai zice clar că-i cuplul anului. Dialogul îi dă Salmei şansa să fie la fel de sexy în chip de felină desenată ca în oricare alt film.

Unii fani ai lui Shrek s-ar putea să simtă niscaiva dezamăgire. Lui Puss in Boots îi lipseşte umorul impertinent, „adult”, al lui Shrek. N-aş zice că e un mare minus, e doar altceva, intră la o altă categorie, cu un alt public.

În schimb, 3D-ul e fabulos şi, dacă îl vezi la cinema, ai parte de un spectacol auditiv suplimentar: să auzi puştii cum fac când se rostogoleşte Humpty Dumpty peste ei sau când le bagă Puss spada între ochi. Ha…

Concluzia mea: so cute, so meow!

nota_8Notă: 8

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Comentarii 0 comentarii

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult