Star Wars Ep. 7 – The Force Awakens. Nu trageţi, domn’ Chewbacca!

Star Wars Ep. 7 – The Force Awakens. Nu trageţi, domn’ Chewbacca!

Sunt eu, Skywalkerică. Dar hai să nu dezvăluim chiar totul. Se vede că nu mai e George Lucas! Deşi e foarte tare, nou Star Wars dezamăgeşte la multe capitole.

Intriga acestui film e evident politică. Sunt probleme cu moneda comună a Galaxiei, din cauza datoriilor unui sistem stelar din Outer Rimming, iar un lord Sith care seamănă suspect de mult cu Putin e înfrânt de Jedi-ul cinstit. Foarte subţire pentru un Star Wars clasic. Exact ca porcăria de Bond numită Spectre, care n-are nicio legătură cu adevăratele bonduri de pe vremea lui Roger Moore.

Efectele speciale sunt ok-ish. Ne aşteptam ca săbiile laser să fie ceva mai bine definite, dar povestea trebuie să rămână poveste. Apar nişte animale noi, iar Chewbacca călăreşte un fel de warg, cam furat de la Lord of the Rings, dar nici nu se compară cu şopârla gigant călărită de Obi-Wan în Războiul Clonelor.

Chestii complet noi în Universul Star Wars.

1) Teleportarea. Chestie tradiţională din Star Trek. Acum Jedi-ii au pe lângă puterile tradiţionale de acţiune la distanţă şi puterea de a se teleporta. Ce-i drept, pe distanţe scurte, dar chiar contează la o bătaie cu cei 2 lorzi Sith noi(oops, poate nu trebuia să vă spunem, dar am zis atenţie spoiler)

2) Sabia de lord Sith cu 3 flame. Era previzibil, dar noi credeam că va fi altfel, stil foarfecă. Poate în Ep.8.

3) Negri. Era normal, pentru că în filmele vechi doar vocea lui Vader era de negru, în rest ziceai că e al treilea reich Galactic.

4) Robotul sferic, un R2D2 evoluat, care se încarcă wireless, deci mânuţa aia din filmele vechi dispare, ca şi picioruşele lui R2D2. A, şi dacă eşti Jedi poţi să-l activezi şi prin telepatie.

R2D2 a dispărut, dar a fost înlocuit cu un robot nou, sferic, care are mult mai multe melodii.

Ok, de ce joacă un negru clona galactică din trailer? Foarte simplu. Nu e clonă galactică, e unul din rebeli, care acum sunt şefii galaxiei, dar îi vânează pe foştii imperialişti ai lui Palpatine şi Darth Vader. De fapt tipul e un personaj mărunt, care repară droizi şi nimereşte din greşeală într-un teleportator.

Emoţionat cameo-ul cu Sean Connery, care apare la final în rolul noului împărat. Dar foarte neplăcută apariţia despuiată a prinţesei Leia, deşi a trecut binişor de 60 de ani.

Mereu tânărul Harrison Ford face din nou un rol simpatic ca Han Solo. Năstruşnicul temerar galactic e parcă şi mai sexy, deşi se apropie de 70 de ani. Nici în acest sequel nu scapă de belele. Este urmărit în continuare pentru datoriile pe care le avea încă din 1977 la Jabba the Hut şi ca să scape de vânătorul de recompense Shunker Fett, fiul lui Bubba Fett, s-a băgat singur în carbonită, transformându-se în statuie în propria locuinţă.

Şi dacă vorbim de spoilere, ar merita să menţionăm că Yoda, deşi murise din Ep.6, îşi foloseşte super-forţa nemuririi, descoperită de Qui-Gon Jinn, maestrul lui Obi-Wan Kenobi şi învie. Şi Mark Hamill (Luke Skywalker) nu mai e singurul Jedi. La asta să facă referire titlul The Force Awakens? Sau şi la altceva? Vă lăsăm să constataţi singuri…

Nota 7.5

nota_75.jpg

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Citește mai mult despre: Chewbacca Obi Wan Kenobi Star Wars Yoda

Comentarii 0 comentarii

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult