Tangled – Disney a decis: lungimea contează!

Tangled – Disney a decis: lungimea contează!

E vorba de lungimea părului, nu e cazul să vă uitaţi la promoţiile pentru produsele care vă promit că „your GF will be amazed”…

Posesoarea impresionantei podoabe capilare nu-şi doreşte vreun loc în Guiness. Actually, habar n-are ce e aia bere, ea consumând numai chestii bio-insipide gen… nu vă spun, că s-ar putea să nu vă mai uitaţi la film.

Şi chiar merită parcurs. De la -5 la 80+ ani. Disney, you did it again!

După ce-şi face damblaua de bad bad girl în Shrek (ultimul loc în care am văzut-o), Rapunzel devine în Tangled o fată care-ţi ridică nivelul glicemic mult peste limita normală, e bună de pus în ramă şi pe rană, la figurat şi la propriu, fiindcă părul ei este mai ceva ca leucoplastul cu rivanol.

Povestea e far far away from Grimm Bros, dar aceştia cu siguranţă că s-ar fi bucurat că Rapunzel a lor a ajuns pe mâini bune.

Cu ocazia majoratului, Rap cea-sechestrată-în-turn are un singur dor: să vadă de la apropiere nişte felinare. Sunt felinarele ridicate de rudele mari împărăteşti cu speranţa că îşi vor recăpăta fiica, adică pe codană. Care codană e ţinută închisă de Mother Gothel, o maşteră ce se dă drept mă-sa (ireproşabil vocalizată de Donna Murphy), profitând de excelentele calităţi de supergerovital ale părului acesteia. Băbătia profită din plin de hair activated system, dispunând, printre altele şi de lift bio.

Lucrurile se încâlcesc atunci când din senin apare în turn perechea ideală a junei serafic-naive: derbedeul versat, care dă cu şuleandra pe la împărăţie, capabil de operaţiuni gen Ocean’s, cu studii intuitive de analiză tranzacţională şi cu ore de exersat în oglindă stilul à la Clark Gable.

Dacă la asta adaugi un cameleon named Pascal (lol!), confidentul Rapunzelei şi faptul că punk-ul este urmărit pentru furt (ultra)calificat de către un cal pe nume Maximus, care lasă dâre de km de muci amuşinând pe urmele infractorului, ai un adventure ce trece peste limitele unui fairy clasic. Deci, încă un motiv în plus să-ţi pui Tangled pe lista „de văzut”. Miracolul blond se dezlănţuie într-un musical animation aproape fără cusur, cu caractere surprinzător de bine desenate, funny cât cuprinde. Aveţi de-a face cu un Disney pur, autentic, plus un pic de adrenalină.

Neamule, pune mâna pe cosiţă să-ţi meargă bine tot anu’! Magic’s in the hair!

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult