Thanks for Sharing – Sex and the pity

Thanks for Sharing – Sex and the pity

…Și când credeam că am parcurs tot spectrul problemelor umane, că nu mai există nimic să ne îngrijoreze și să ne pună falca în pumn întru meditație, iaca găsiră ăștia o nouă amenințare perfidă, o dependență care pare să facă viața mai mizerabilă decât workaholismu’: dependența de sex. Că unii mai și mor din cauză de exces erotic (ca Rafael, pictorul), asta o știam, dar se pare că pericolul e prezent chiar și când răspunsul tău la anumiți stimuli (să zicem, niște pantaloni scurți mulați) este „vreau”. Am încurcat-o cu toții…

Deci, niște băieți obișnuiți, cu vieți obișnuite, descoperă că sexul după sex e durere (chiar și una scurtă cu ochii pe pornoșag). Ce-i drept, ăla grăsuțu’, Neil (Josh Gad), se freacă de tipe în metrou, ceea ce aș zice că e de la proastă creștere, nu de la obsesie. Dar, în fine, ei vor să nu mai aibă de-a face cu sexul. (Doamne, și ce se mai văicăresc!…) Și, în loc să se castreze sau să sublimeze, freudian, în capodopere nemuritoare, ei se adună la „hi, I’m X and…”. Spre hazul maxim, cu ei se înhăitează și o tipă jucată de Pink, nimfomană până în cercei.

Unul dintre veterani, Adam (Mark Ruffalo) are deja 5 ani de abstinență. Nu, nu emană aură, nu levitează și nu prevede cutremure. Își zice doar că ar fi timpul să-și tragă o prietenă, una cumințică. Gen Gwyneth Paltrow, de exemplu.

Fiindcă avem personaj multiplu, avem mai multe povești, vreo trei: o relație tată-fiu care se vrea zbucium, Adam cu tipesa lui și grăscioru’ cu ispitele. Fi’ncă-s atât de multe, nici nu-ți dai seama când se mai înfiripă câte una (a unei foste iubite a lui Adam, ivită să salveze monotonia când deja începusem să casc), care rămâne deschisă, în timp ce alea principale se învârt ca acul de pick-up pe placa stricată. Iar când, într-un târziu, criza își face apariția brusc, să-ți sară inima, nu alta, ea apare concomitent, secvență după secvență, în două povești, sub aceeași formă: a urgenței medicale. Hai măh…

Ce-i drept, scenuțele, deși lipsite de tensiune, au ceva farmec și umor, poate și fiindcă sunt jucate cu dăruire. Și seriozitate, având în vedere nefericita temă și ambiția de a o rezolva într-o comedie romantică. Bucuria lui Josh Gad când reușește să îmblânzească bicla? Priceless. Gwyneth, reușind să nu fie deloc vulgară, dar totuși sexy, într-un lapdance? Drăguț.

nota_6.5Notă: 6.5

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Comentarii 0 comentarii

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult