The House of Magic – Nu tocmai magic, dar simpatic

The House of Magic – Nu tocmai magic, dar simpatic

Welcome to the house of fun, vorba hit-ului din 1982, care, de altfel, face parte din coloana sonoră. Partea creepy (topos-ul cu norii descărcându-se furibund doar deasupra casei respective, restul străzii beneficiind de o blândă lumină autumnală) e doar de fațadă: cu riscul de a dezamăgi fanii gothic-ului, creaturile ce populează casa luminată de lumânări (fapt explicat, banal, prin neplata facturii la curent) sunt departe de a fi provocatoare de anumit gen de fiori.

Încă de la bun început, sufletele noastre bune scapă un oftat când îl vedem pe (ulterior numitul) Thunder, pisoiul abandonat împreună cu o mingiuță (cât cinism) pe o stradă de periferie, alergat de un doberman și luat la mișto de un chihuahua cu accent de negru și jargon latino. Situația lui nu se schimbă prea tare când face cunoștință cu prietenii bătrânului, dar deloc decrepitului, Lorenzo Magicianul: în timp ce jucărelele nu prea au niciun cuvânt de spus, Jack iepuroiul paranoic și aghiotanta sa, Maggie șoricica îi fac zile fripte motănelului. Noroc că apare un dușman comun sub forma nepotului lui Lorenzo, agent imobiliar. De aici încolo, nu e greu să vă dați seama cum continuă și cum se termină desenul.

Da, lipsa de originalitate a poveștii e un mare minus, la fel și faptul că personajele nu prea au adâncime și transformări demne de luat în seamă. Dar, pe de altă parte, scenariul e construit corect, conflictul își are gradele lui de tensiune dispuse cum trebuie și – ce e cel mai important – te ține aproape de ființicile alea, foarte foarte simpatice. La asta se adaugă delicioasa paraphernalie de magician (la un moment dat, o să vedeți celebrul portocal care face portocale din The Illusionist) și gimmicks nostime, precum cea în care șoricelul se antrenează pe un bench press improvizat dintr-o… capcană de șoareci. Există ecouri din Home Alone, Toy Story și altele – pe unii îi vor supăra, pe alții dimpotrivă.

Un desen animat kid-friendly, fără a fi însă și stupid. Oricum, mult mai bun decât mă așteptam.

nota_7.jpg Notă: 7

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult