Toy Story 3 – 1. action, 2. thriller, 3. horror!

Toy Story 3 – 1. action, 2. thriller, 3. horror!

Jucăriile nu sunt animale, să-ţi fure şunca din sandviş şi să-ţi împrospăteze covorul. Aşa că e cam greu să-ţi atragă atenţia. Mai ales când între voi se interpune o facultate. It’s time to say goood byyyeee… Că de când aşteptăm al treilea Toy Story, s-a făcut Andy flăcău de facultate!

Dintre toate jucăriile, Andy, acum the college boy, se hotărăşte să-l ia cu el doar pe Woody Moody the cowboy, să agaţe cowgirls prin cămine cu texte gen: hei, păpuşa, nu vrei să te joci cu Woody al meu? Zpleosc o palmă! Nu, iubita, nu e vorba de Woody ciocănitoarea, ci de călăreţul ăsta cu voce de Tom Hanks!

Celelalte jucării ar trebui să ajungă într-un loc urât şi mohorât, adică în pod, la pofta păianjenilor în steluţe şi dunguliţe şi a altor vietăţi din podurile americane (v. wiki). Dar ajung, by accident, într-un loc vesel, unde ar trebui să participe în trei schimburi la gangbanguri cu copii dulci şi nepervertiţi de şcoală. Cam cum ar fi o trecere de la o privată la o multinaţională.

Dar întotdeauna există şi un ză dark said of ză paradaiz. Fiindcă acele gangbangs se transformă în extreme S&M, fapt care le face pe jucării să intre în depresia postjoacă.

Ei, şi aici începe nebunia care face Toy Story 3 mai tare în baterii decât un Indiana Jones mediu. Toată chestia asta fiind împănată cu un dialog între un Barbie feminin şi unul masculin adorabil (dialogul, nu Barbie-ul). Că pe lângă actionul pur, ai umor de toate culorile, thriller, horror (lol, e adevărat) şi, în plus, idee la greu.

Cum ziceam, jucărelele ajung cică în Paradis. Iniţial, bucurie mare! Mai ales pe un dinozaur isteric şi peltic, care fără joacă intră în sevraj şi ameninţă cu extincţia. Numai că sunt întâmpinaţi de urs cu o istorie sumbră şi cu lecturi din Lenin, Hitler & Guerilla. The evil master of the puppets.

Ursul, care se dă cu Căpşunel no5, se dovedeşte a fi o fiară, care le zice: discutăm, ne jucăm, dar nu părăsim incinta, da?! Vreţi libertate? Vă dăm drumul… pe gurile cuptoarelor în jos!

Jucăriile lui Andy sunt vânate fără milă, închise în cuşti şi îşi aşteaptă rândul la dezmembrare, părţile componente urmând a fi vândute pe piaţa neagră de organe. Doar Buzzlight e convertit dintr-un buton la idiotul care era în primul Toy Story şi începe să aiureze că e space ranger şi că ţine galactica sub control.

Filmul are atâtea întorsături că te ameţeşte. Şi nu numai pe planul de activitate, ci şi pe cel sentimental: dacă ajunge sclavul de Woody să se îndoiască de capacitatea lui Andy de a mai întreţine o relaţie serioasă, vă daţi seama!

Mai pe scurt, Toy Story 3 e un desen animat care face de ruşine majoritatea filmelor de pe ecrane. To the infinity and beyond, guys!

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Comentarii 0 comentarii

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult