Zambezia – Siropoase păsărele

Zambezia – Siropoase păsărele

Pe la cuiburi se adună, că vine varanu’ să le spună noapte bună. Necruţător, dom’le! Şi cu o filozofie a lui, care să justifice măcelu’, grăită cu vocea lu’ Mircea Drîmbăreanu (ce-i mai place!), ca să dea cavernos şi scary. Cu reptilianu’ s-au înhăitat nişte bărzoi (inconştienţi, clar) care fac glume pe bază de haleală, că-s înfometaţi (de aici şi inconştienţa, clar).

Fireşte, vine fâl fâl şoimu’ patriei Kai să le strice socoteala, el fiind cică în căutare de răspunsuri (vrăjeală, e după puicuţe). Pe care le primeşte într-un moment de plictiseală generală (nu ca în alte aventuri, la ceas de mare criză). Are mentor (pe taică-su), are skills, are tovarăş (care se vrea haios), are gagica-bonus, o vultăniţă cu ochi galeşi. N-are sare şi piper, în schimb. Niciun fel de condiment. Să nu le facă rău la ăi mici, pesemne.

E atâta păsăret acolo, că poţi să faci atlas de ornitologie cu el. Toate zburătoarele, un ciripit inofensiv. (Ah, sunetele, SFX-urile, cum le zice, lipsesc în multe locuri, atenţie la postprocesare!) Mă rog, pe target. Care bănuiesc că e pe undeva între 2 şi 5 ani. Am tras cu ochiul la o gâgâlice buclată de vreo 3 ani de lângă mine: tipa s-a distrat. Ba chiar o apucase şi dansatu’ de câteva ori. OK, dar noi ăştiălalţi ce facem?!

Scenariul, chinuit rău, reuşeşte să bifeze câteva elemente din hero’s journey şi să le folosească corect. Senzaţional, da, e chiar un scenariu corect, după reguli. Are chiar şi o răsturnare de situaţie isteaţă. Singura scăpare ar fi la dezvăluirea secretului (prea devreme, dar înţelegem de ce, ca să se pupe cu o situaţie anume, în fine). Iar la o acţiune de salvare, cred că puteau să mărească dramatismul fără probleme. În plus, varanu’ merita să fie exploatat mai bine, că potenţial era. 

3D-ul e politicos. Nu-ţi sare în ochi. Putea să lipsească. Animaţia în sine, foarte colorată la nivel literal, e lipsită de culoare la figurat. Poate bărzoii buboşi ce să mai desfete retina noastră, a ălor mari, pervertită cu Şreci, veveriţe antediluviene şi alte bestii picante.      

În cazul dublării în română, e chestie de gust. Nu mă bag. Pot să spun doar că în cazul personajelor negative, mie îmi sună mai firesc. Drîmbăreanu, Uritescu sunt de-acolo.

Un desenuţ cu intenţii bune. Făcut după manual. Din păcate, nu e de ajuns. N-are zvâc.

nota_6Notă: 6

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Comentarii 0 comentarii

Poate vrei sa vezi si

Vezi mai mult