Antreprenoarea circulară. O bunică a inventat zacuscăria cu pompă, unde poate veni orice nepot să-şi umple borcanul

Când adori să faci zacuscă, dar nu suporţi să vezi borcane goale ajungând la groapa de gunoi, e momentul să revoluţionezi sistemul.Așa crede tanti Lenuța, o pensionară din Mizil, care a deschis în fața porții o benzinărie de zacuscă, cu pompă contorizată, buton de start/stop și afișaj digital al prețului pe borcan.

Acum, nu doar nepoţii ei, ci toţi nepoţii care ajung prin localitate pot da viaţă nouă borcanelor vechi, umplându-le cu zacusca preferată la un preţ rezonabil.

„Am doi nepoţi la facultate la Bucureşti”, povesteşte tanti Lenuţa. „Evident că le place zacusca mea, dar sunt foarte aiuriţi. De fiecare dată când veneau în vizită, n-aveau borcanele la ei. Îi întrebam: ce-aţi făcut, mă, mamă, cu borcanele mele, că erau bune? Ba că le-au uitat, ba că le-au pierdut prin cămin… Ştii ceva? Eu vă pun aici la poartă pompa de zacuscă, vă descurcaţi. Aveţi borcane, bine. N-aveţi borcane? Nu pupaţi zacuscă.”

„S-a dus vorba şi acum vin la zacuscărie nu doar nepoţii mei, ci şi nepoţii lu’ tanti Maria, şi ai lui moş Fane de peste drum… Stau la coadă cuminţi, fiecare cu borcanul lui proaspăt spălat. Aşa da!”, se laudă bătrâna, pregătind cu mâinile muncite încă o cisternă de zacuscă.

“Bineînţeles, nepoţilor mei nu le iau toţi banii. Le-am făcut card de fidelitate. Dar asta rămâne între noi”, şopteşte bătrâna, făcând cu ochiul.

„E super OK zacuscăria bunicii! Are o grămadă de sortimente: premium, picantă, cu ciuperci, cu fasole. Şi preţul la pompă e bun, că eşti la poarta producătorului”, spune Bobiţă, unul dintre nepoţii femeii, student în anul 12 la Politehnică.

Chiar dacă nu avem timp şi putere să amestecăm în ceaun pentru zeci de nepoţi, cu toţii putem învăţa ceva de la tanti Lenuţa în materie de sustenabilitate: fiecare borcan gol e un potenţial borcan cu zacuscă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

10 iulie 2024 12:50
Citește mai mult despre: zacusca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult