Artista reciclatoare. A făcut din zece PET-uri de 50 de bani o sculptură evaluată la 5 lei!

Chiar şi cele mai banale materii prime, precum dozele de aluminiu sau sticlele goale de plastic, îi pot inspira pe adevăraţii făuritori de frumos! Aşa cum, odinioară, maeştrii artei produceau opere nemuritoare precum „Robot din pachete de ţigări”, Artistul reciclator al zilelor noastre îi uimeşte pe critici şi curatori cu lucrări revoluţionare, de exemplu „Robot din sticle de apă la jumate”.

Printre corifeii reciclo-sculpturii contemporane se numără Eleonora B., o tânără de 22 de ani din Piteşti care tocmai a vândut prima sa operă de artă unui colecţionar privat din blocul de vizavi. Intitulată „Naşterea Venerei”, instalaţia artistică o înfăţişează pe zeiţa iubirii, o sticlă de suc de grepfrut roz achiziţionată chiar de artistă, ieşind triumfătoare din spuma mării, reprezentată de mai multe PET-uri de bere găsite în faţa blocului.

„În total, am folosit zece sticle de plastic. Dacă le duceam la automat, luam 50 de bani pe fiecare. Aşa, nea Gigi mi-a dat 5 lei pe toată sculptura! Ştiu că n-am ieşit pe plus, dar hei, nu sunt nici în pierdere. Şi sunt convinsă că la o casă de licitaţii mare aş fi putut lua de două ori mai mult!”, spune Eleonora, plină de optimism.

„Mie chiar îmi place sculptura Eleonorei. Mi se pare că ilustrează foarte bine natura dualistă a omului în confruntarea inevitabilă cu nemărginirea cosmosului. E un veritabil strigăt expresionist. Şi mă simţeam şi un pic vinovat, că o parte din sticlele alea de bere erau aruncate de mine”, recunoaşte, spăşit, nea Gigi, cumpărătorul operei de artă.

Chiar dacă nu toţi suntem Michelangelo sau Brâncuşi, o carieră de Artist reciclator te ajută să îţi deschizi orizonturile, să reduci poluarea şi, cu puţină baftă, să devii celebru. În fond, nici Brâncuşi nu era Michelangelo, iar Michelangelo în niciun caz nu era Brâncuşi, pentru că erau persoane diferite, exact ca noi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

8 mai 2024 13:02
Citește mai mult despre: Reciclare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult