Fashionista sustenabilă! Şi-a făcut o rochie din doze de bere şi acum e irezistibilă pentru bărbaţi

Dintre toate fashionistele lumii, fashionista sustenabilă e cea mai rară, dar de departe cea mai creativă! În timp ce mai toate prietenele ei merg la mall ca să arunce banii pe ţoale fast-fashion aduse cu containerul din Bangladesh, pline de vopseluri toxice şi ocazionala ploşniţă, o femeie cu imaginaţie – şi căreia îi pasă de planeta noastră – refolosește ambalaje aruncate, transformându-le în veritabile capodopere haute couture.

Probabil cea mai cunoscută eco-fashionistă din Bucureşti e Gina, o corporatistă de 33 de ani care şi-a descoperit pasiunea în timp ce pregătea pentru reciclat cutiile goale de bere lăsate de soţul ei pe masa din sufragerie. „Abia fuseseră premiile Oscar, văzusem acolo nişte costume trăsnet şi m-am gândit: wow, ce frumoasă ar fi o rochie din doze de bere! Sunt colorate, sclipicioase, unele au pe ele un cerb sau un urs simpatic…”, povesteşte Gina, mândră de creaţia ei.

„E drept că Marian băuse doar două beri”, adaugă femeia. „Nu poţi să faci o rochie de seară din două cutii de bere. Atunci mi-a venit o idee! L-am întrebat dacă n-ar vrea să îşi cheme prietenii să se uite la fotbal. Era un meci tare, Petrolul-Botoşani cu Rapid-Galaţi sau ceva de genul!”

După ce s-a ales cu câteva zeci de cutii de bere, Gina a trecut la treabă, şi trei zile mai târziu avea o ţinută zornăitoare care ar fi dat-o pe spate chiar şi pe Lady Gaga. „Dar de departe cei mai impresionaţi sunt băieţii. Când trec pe lângă un şantier îmbrăcată ca o piramidă de bere, mă simt Miss Univers”, povesteşte Gina.

Potrivit specialiştilor în modă, această abordare are şi alte avantaje, cum ar fi că nu mai ai nevoie de atâta loc în dulap. Când se plictiseşte de o ţinută, fashionista sustenabilă poate să descoasă ambalajele, să le ducă la reciclat şi să-şi ia înapoi garanţia de 50 de bani pentru fiecare dintre ele, ca să-şi cumpere ace şi aţă pentru noi aventuri vestimentare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

24 aprilie 2024 13:51
Citește mai mult despre: bere Reciclare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult