Minimalistul. Când spune că iese „la o bere”, chiar bea o singură bere, ca să nu polueze cu sticle goale planeta

Degeaba te numeşti ecologist dacă nu te comporţi ca atare! Din fericire, pe Terra trăiesc şi oameni dispuşi să sacrifice puţin din confortul personal pentru binele generaţiilor viitoare. Unul dintre aceştia e Ştefan J., un programator de 40 de ani din cartierul bucureştean Crângaşi.

De ani de zile, Ştefan face în mod curent un gest pe care mii de români îl considerau imposibil: atunci când îi spune soţiei că iese la o bere cu băieţii, chiar bea o singură bere cu băieţii.

„Mă doare sufletul când ştiu câte sticle şi PET-uri se produc zilnic pentru plăcerile noastre trecătoare. OK, de când au început să le recicleze mai serios, sunt un pic mai împăcat, dar tot nu vreau eu să fiu ăla care pleacă de la terasă lăsând în urmă un morman de sticle goale. Pot să am încredere în oamenii ăia că nu le aruncă pur şi simplu la gunoi?”, spune Ştefan, sorbind extreeem de lent din singura bere a serii.

În plus, adaugă bărbatul, cumpătarea vine la pachet şi cu alte beneficii. „Soţia e mândră de mine, iar de banii economisiţi îmi permit tot felul de lucruri grozave, de exemplu vacanţe luxoase la pensiuni agroturistice bio sau tenişi noi din pânză şi plută 100% fair-trade.”

„Eu îl admir, chiar dacă n-aş putea să am vreodată atâta disciplină”, spune George, unul dintre prietenii lui Ştefan. „Oricât aş încerca, dacă ies la o bere, tot beau măcar două. Mai ales vara, pe caniculă, sau când ne lungim la vreun meci.”

Chiar dacă nu vom ajunge toţi să fim porecliţi Minimalistul Cartierului, Spartanul din Carpaţi sau Fratele Austeritate, un consum ceva mai calculat n-a stricat nimănui. Precum a spus cândva un călugăr tibetan, poate chiar Dalai Lama: less is more, bro.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

26 iunie 2024 11:26
Citește mai mult despre: bere Reciclare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult