Salvatorul de comori urban. Un român e denumit Indiana Jones de Ilfov, că găsește comori în București, nu în Siria

“Salvatorul de comori urban” este acel supererou ecologic care, înarmat cu o pereche de mănuși și o voință de fier, transformă gunoiul în galanterie, demonstrând că o singură persoană poate face diferența între o lume plină de deșeuri și una plină de posibilități. Este Indiana Jones-ul reciclării, mereu în căutarea Sfântului Graal al gunoaielor, care se dovedește a fi, mai des decât ne-am aștepta, o sticlă de plastic returnabilă.

În inima orașului, printre ziduri cenușii și trotuarele pătate de guma de mestecat, trăiește un erou neobișnuit. Nu poartă pelerină, nici măcar nu are un costum strălucitor, dar are un detector de metale care bipăie mai tare decât inima unui adolescent îndrăgostit. El este “Salvatorul de Comori Urban”, un cavaler al reciclării, care transformă gunoiul altora în aurul său.

Zi de zi, cu ochii lui de vultur și mănuși de cauciuc, el scormonește prin containerele de gunoi, căutând comori ascunse. Un ceas de mână vintage, curățat temeinic, pe mâna unui hipster local. O altă dată, a descoperit niște mobilă veche, care, odată dată cu un lac, e numai bună la terasa la care merge hipsterul.. Pentru el, fiecare zi este o aventură, fiecare gunoi este o hartă a comorii, iar fiecare descoperire este o victorie asupra risipei.

“Salvatorul de Comori Urban” spune că nu face asta pentru bani, ci din principiu. El donează jucării recuperate copiilor din orfelinat și să simtă și ei bucuria unui copil normal, de a călca din greșeală pe o piesă de LEGO cu picioarele goale, experiență pe care mulți din acești năpăstuiți ai sorții nu o au.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

15 mai 2024 11:56

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult