Sportivul eco-friendly. Un maratonist a ratat podiumul din cauza celor 300 de PET-uri culese pe drum

Sigur că o medalie de aur la gât şi un duş cu şampanie te fac să te simţi bine pe moment, dar adevărata întrecere e pentru salvarea planetei! Cel puţin aşa crede Eugen P., un tânăr din cartierul Pantelimon, despre care toţi cunoscuţii pot confirma că e un sportiv cu adevărat eco-friendly.

Recent, Eugen a participat la primul său maraton, dar a ratat la mustaţă podiumul pentru că l-au îngreunat cele peste 300 de sticle goale pe care le-a adunat în drumul spre finish.

La un moment dat, spun câţiva martori, acesta a riscat chiar şi descalificarea după ce s-a abătut de la traseu ca să prindă o pungă de plastic care zbura în vânt.

Deşi a ieşit doar pe locul 4, Eugen nu regretă participarea la cursă. „Sunt epuizat, dar ăştia 42 de kilometri de şosea arată mult mai bine acum! În plus, câteva dintre PET-uri erau cu garanţie, aşa că am scos şi bani de un burger şi o cola. Cu o medalie de aur ce făceam? Aurul nici măcar nu e biodegradabil”, povesteşte sportivul, convins că la următorul maraton va strânge şi mai multe ambalaje.

„Cel mai greu a fost să prind nenorocita aia de pungă, ştiţi cât de sus zbura? Sunt alergător, nu baschetbalist”, adaugă atletul.

Pe alţi sportivi eco-friendly care vor să combine mişcarea cu salvarea mediului, Eugen îi sfătuieşte să-şi ia o pereche zdravănă de mănuşi – ca să nu se murdărească – şi să aleagă mereu echipamentul sportiv din materiale naturale, fiindcă n-are sens să te înfăşori în plastic ca să aduni alt plastic de pe trotuar.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

29 mai 2024 11:24
Citește mai mult despre: maraton Reciclare sportiv

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult