În ciuda succesului neaşteptat, Muzeul Kitschului din Bucureşti îşi închide porţile după nici câteva zile de funcţionare! De vină e chiar proprietara celor mai multe dintre exponate, Gabriela Firea, care s-a supărat pe “hipsterii de pe internet”, şi-a încărcat bibelourile şi carpetele într-o dubă şi le-a dus înapoi în reşedinţa din Voluntari.

casa_gabi_firea2.jpg Furioasă că iniţiativele ei, printre care logoul Bucureştiului sau pavarea Pieţei Universităţii cu muşama, sunt luate în derâdere de tinerii de pe internet, Gabi Firea a cerut să-i fie înapoiat tezaurul cât mai repede. “Cine nu apreciază ce fac eu pentru oraşul ăsta nu merită să-şi facă selfie cu ‘Răpirea din Serai’”, a răcnit primăriţa Capitalei, scuipând nervos seminţe de floarea-soarelui pe un splendid covor cu ciucuri.

“Cele câteva sute de exponate proveneau, în mare parte, din colecţia personală a doamnei primar. Vorbim despre piese de mare valoare: ‘Cerbi adăpându-se’, ‘Câini jucând poker’, ‘Gavroche făcând pipi’, peştele de sticlă, ceasul de mână supradimensionat, pechinezul cu ochii mari, pescarul chinez, balerina, trăsura, porumbeii, elefanţii, Iliuţă Pronosport, icoana cu LED-uri. Din păcate, dacă le-a cerut înapoi, nu avem încotro, trebuie să tragem obloanele”, spune curatorul muzeului, Marcu Anton.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile | Monday, 08.05.2017 17:40 Monden

National Cinematografic