Bucurie la sate! Românii au lansat prima căruţă sport, care are caii în spate, nu în faţă

Inspiraţi de maşinile sport, care au, de regulă, motorul în partea din spate, un grup de cercetători autohtoni a revoluţionat piaţa căruţelor, lansând prima căruţă care nu este trasă, ci împinsă de cal. „Vom da lovitura cu această căruţă sport”, este convins unul din cercetătorii implicaţi în proiect.

caruta_sport_cal_in_spate_cu_logoInspiraţi de maşinile sport, care au, de regulă, motorul în partea din spate, un grup de cercetători autohtoni a revoluţionat piaţa căruţelor, lansând prima căruţă care nu este trasă, ci împinsă de cal. „Vom da lovitura cu această căruţă sport”, este convins unul din cercetătorii implicaţi în proiect.

„Pe lângă că este sport, căruţa gândită de noi are marele avantaj că îţi dă ocazia să te bucuri de privelişte”, spune cercetătorul. „Să recunoaştem, coada şi fundul calului nu reprezintă tocmai o privelişte plăcută. Ca să nu mai zicem de momentul în care calul îşi ridică coada şi se balegă. Practic, îşi face nevoile fix în faţa ta, la mai puţin de 1 metru. Dizgraţios!”

Majoritatea românilor de la sate privesc însă cu reticenţă noul model de căruţă. „Şi eu cum mai dau cu biciul în cal când nu vrea să împingă?”, s-a revoltat teleormăneanul Claudiu Teohari. „Plus că nu văd ce face calul în spate, dacă, de exemplu, el se desprinde de la căruţă, eu cum văd asta? Ca să nu mai zic că te poţi trezi cu calul furat mult mai uşor aşa!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

19 octombrie 2013 09:21

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult