Controversă printre istorici! Serialul „Tânăr şi neliniştit” a debutat în anul 1225 sau 1227?

Deşi părea unanim acceptat, faptul că primul episod al serialului „Tânăr şi neliniştit” a fost difuzat în anul 1227 este contestat puternic de istoricii britanici. Ei spun că serialul maraton a debutat cu doi ani mai devreme, pe baza unor noi manuscrise descoperite recent, care vorbesc de obsesia pe care o făcuse Ginghis Han pentru „Tânăr şi neliniştit”.

tanar_nelinistit_istorie_cu_logoDeşi părea unanim acceptat, faptul că primul episod al serialului „Tânăr şi neliniştit” a fost difuzat în anul 1227 este contestat puternic de istoricii britanici. Ei spun că serialul maraton a debutat cu doi ani mai devreme, pe baza unor noi manuscrise descoperite recent, care vorbesc de obsesia pe care o făcuse Ginghis Han pentru „Tânăr şi neliniştit”.

„Există relatări că în ultimii 2 ani de viaţă, bătrân şi bolnav ca urmare a accidentului de călărie, Ginghis Han devenise obsedat de serialul «Tânăr şi neliniştit»”, susţin istoricii britanici. „Ginghis Han a murit în 1227, deci e imposibil ca serialul să fi debutat în anul acela. La fel, există relatări că în ultimii doi ani de viaţă Ginghis Han şi-a lăsat o mustaţă identică cu a idolului său, Victor Newman.”

Istoricii britanici mai aduc drept dovadă şi o relatare din 1225, în care se vorbeşte de un incident petrecut la naşterea lui Toma d’Aquino. Moaşa care trebuie să-l aducă pe lume se pare că a întârziat nepermis, tocmai pentru că urmărea serialul „Tânăr şi neliniştit”. Ea a fost ulterior aspru pedepsită, interzicându-i-se să mai urmărească serialul timp de 3 luni.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 septembrie 2013 03:09

Alte articole

Vezi mai mult