Mii de români, bănuiţi de psihiatri că se cred urşi: “Intră în cramă toamna şi ies abia primăvara”

Medici psihiatri de pretutindeni vin în această perioadă în ţara noastră pentru a studia o afecţiune stranie de care suferă mii sau chiar milioane de români. Deşi se comportă normal pe toată perioada verii, aceştia coboară toamna în cramă şi rămân acolo până după dezgheţ, specialiştii bănuindu-i că se cred urşi.

urs_coboara_in_cramaMedici psihiatri de pretutindeni vin în această perioadă în ţara noastră pentru a studia o afecţiune stranie de care suferă mii sau chiar milioane de români. Deşi se comportă normal pe toată perioada verii, aceştia coboară toamna în cramă şi rămân acolo până după dezgheţ, specialiştii bănuindu-i că se cred urşi.

“Sigur, se mai întâmplă ca un om să se creadă câine sau pisică”, explică savantul austriac Decebal Freud. “Nu e de neauzit nici ca un om să se creadă urs. Dar un fenomen de asemenea amploare nu am mai întâlnit: dacă vă puteţi imagina, în România sute de mii de oameni îşi fac rezerve de slănină şi ceapă şi, când vine toamna, coboară în pivniţe. Nu am văzut niciodată ce fac acolo, dar cu siguranţă hibernează, pentru că ies abia în martie, aprilie, iar atunci sunt foarte agresivi. Mulţi dintre ei se cred urşi fără să fi văzut vreodată un urs.”

“E adevărat, soţul meu hibernează în fiecare an în cramă”, spune consoarta unuia dintre românii afectaţi de misteriosul sindrom. “Primăvara mormăie cu zilele că îl doare capul, exact ca un urs, dar în loc să atace stupii cu miere, se repede la butoaiele cu zeamă de varză.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

11 octombrie 2013 14:10

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult