O gospodină din Mizil a reuşit să recreeze zâmbetul Mona Lisei din gogoşari pe o salată beouf

Artă şi splendoare în gospodăria unei femei din Mizil. Cu doar 8 borcane de gogoşari în oţet, ceva ţelină, măsline, ou fiert şi foarte multă răbdare, Daniela Ciocan a reuşit să recreeze celebrul tablou al lui Leonardo da Vinci pe un platou king-size de salată de beouf.

salata_boeuf_gioconda_cu_logoArtă şi splendoare în gospodăria unei femei din Mizil. Cu doar 8 borcane de gogoşari în oţet, ceva ţelină, măsline, ou fiert şi foarte multă răbdare, Daniela Ciocan a reuşit să recreeze celebrul tablou al lui Leonardo da Vinci pe un platou king-size de salată de beouf.

„N-aş putea să-mi asum singură meritele, am fost ajutată de o serie de specialişti în domeniu, respectiv cuscra şi un cumnat. Este o artă străveche, de tradiţie. Din păcate tinerii nu mai învaţă, merg toţi la oraş şi-şi cumpără salate boeuf gata făcute, gata ornamentate”, spune doamna Ciocan. Aceasta a apreciat că salatele bouef din supermarket, care sunt ornamentate cu tot felul de mesaje în engleză cum ar fi „Legalize It”, „Punk’s not dead” sau „RMGC”, nu au nici un fel de suflet.

Pe viitor, gospodina din Mizil doreşte să creeze o nouă capodoperă, poate cea mai importantă lucrare în acest domeniu: „Voi recrea cina cea de taină, varianta lui da Vinci, pe un platou întreg de salată, cât masa de mare. Vreau să fie ca o frescă, să-ţi vină să te închini când o vezi”, a povestit doamna Ciocan.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

3 octombrie 2013 07:20

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult